zo. aug 9th, 2020

2019 het jaar waarin malware een bedreiging vormt op elk apparaat….

2 min read

McAfee heeft onlangs laten weten dat 2019 een jaar zal gaan worden dat echt ieder apparaat wat contact heeft via internet een dreiging vormt voor malware. op het gebied van Internet of Things en mobiele apparaten is alleen al in 2018 een enorme stijging te zien.

Het soort bedreigingen dat in het rapport van McAfee werd behandeld, bestond uit bancaire trojanen, schadelijke crypto mining-apps, mobiele backdoors en de ontwikkeling van valse apps. Vooral de bank-trojan is erg populair bij criminelen en is in 2018 al met een faxtor 2 gegroeid. Ook wisten ze te melden dat malware steeds geavanceerder wordt en ook dingen als “keylogging en andere spywaretaken” kan omvatten.

De grootste toename van malware bedreigingen lijkt echter te komen uit de ontwikkeling van nep-apps. Het aantal nep-apps steeg met maar liefst 550 procent, van 10.000 vervalsingen in juni tot ongeveer 65.000 nep-apps in december. Fake-apps zijn een vorm van mobiele malware waarin de app populaire apps imiteert om nietsvermoedende app-gebruikers ertoe te brengen deze te downloaden. De apps worden meestal gebruikt om inkomsten te genereren door ongewenste advertenties weer te geven en gebruikers om te leiden om meer apps te downloaden.

McAfee verwacht dat malware-aanvallen op IoT-gadgets zullen optreden omdat ze zo populair zijn, waarbij wordt opgemerkt dat ‘meer dan 25 miljoen stemassistenten of slimme sprekers al in gebruik zijn’, wat betekent dat ze een bijzonder lucratief doelwit voor hackers zouden zijn. Volgens het rapport zijn de belangrijkste kwetsbaarheid van IoT-gadgets voor malware het algemene gebrek aan of beperkte beveiligingsfuncties die zijn inbegrepen. Zorg altijd voor een goed beschermde omgeving van je Netwerk en maak zo veel mogelijk gebruik van een VPN dienst die het een stuk lastiger maakt om jouw werkelijke apparaten te vinden doordat je achter een fake IP schuil gaat.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login