16 januari 2021

Alles over de Playstation 5

5 min read

In juni, tijdens een 85 minuten durend evenement genaamd “The Future of Gaming“, onthulde Sony eindelijk de PlayStation 5. Tijdens dat event trok Sony het gordijn open voor vrijwel alle dingen die we niet wisten, behalve een release datum en de prijs…..

Zoals Microsoft in 2013 handig heeft geleerd, is een console zo sterk als zijn bibliotheek aan games. Sony heeft het goed gedaan in de aanloop naar de lancering van de PlayStation 4. Op basis van de onthulling van 17 september – die grotendeels was gewijd aan het tonen van een indrukwekkend robuuste reeks games – kan hetzelfde worden gezegd over de aanloop naar de PS5…..

Enkele first party launch games voor de Ps5.

Naast een aantal first party launch games van Sony zelf zijn ook andere partijen druk bezig hun game klaar te hebben wanneer de console op 12 november beschikbaar is in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea, gevolgd door de rest van de wereld op 19 november. Zo publiceert Gearbox een actie-fantasiespel genaamd Godfall . Bethesda brengt twee games uit in de hopper, Deathloop (van Arkane Studios) en Ghostwire: Tokyo (Tango Gameworks). Er is nog een Hitman , nog een NBA 2K en nog een Resident Evil onderweg.

Maar wanneer kunnen we die andere spellen spelen?

Als alles volgens plan verloopt, begint het nieuwe jaar met een (gedempte) knal met Hitman 3 . Het volgende avontuur van Agent 47 sluit de trilogie af die begon met de episodische Hitman uit 2016 . De rest van 2021 lijkt ook behoorlijk vol. Resident Evil Village en Ghostwire: Tokyo maar ook Annapurna-games, Solar Ash en Stray , staan ​​gepland voor 2021, net als Goodbye Volcano High . Voordat 2021 afloopt , komt Grand Theft Auto V uit op de PS5, wat de derde console generatie markeert voor Rockstar’s open-world badboy-game. Het is de eerste drie maanden gratis voor PS5-bezitters.

Wat betreft de achterwaartse compatibiliteit van PS5?

de PS5 zal achterwaarts compatibel zijn – meestal wel. In een gesprek met The Washington Post bevestigde Jim Ryan van PlayStation dat “99 procent” van de PS4 4.000-game catalogus speelbaar zal zijn op de PS5. Dus verwacht dat de grootste games als eerste op de glimmende nieuwe console zullen werken zoals bijvoorbeeld The Last of Us 2.

Wat zijn de specificaties voor de Playstation 5?

  • Het heeft 825 GB intern geheugen. Dat is aanzienlijk meer dan de 500 GB die is inbegrepen in de eerste editie PS4’s, maar nog steeds minder dan de 1 TB die is beloofd in de Xbox Series X van Microsoft.
  • Die opslag zal een solid-state drive (SSD) zijn, in plaats van een harde schijf (HDD). SSD’s hebben de neiging om snellere laadtijden te bieden dan HDD’s. Technische beelden die we tot nu toe hebben gezien, bevestigen dit.
  • Maar maak je geen zorgen! De PS5 ondersteunt externe harde schijven via USB.
  • Er komt ook een digitale editie. Het heeft geen schijfstation, dus je moet al je games downloaden.
  • De PS5 zal ray-tracing hebben, wat, simpel gezegd, ervoor zorgt dat lichteffecten werken zoals licht IRL werkt.
  • Dankzij de eigen technologie genaamd Boost, kan de PS5 automatisch GPU- en CPU-gebruik aanpassen om games soepeler te laten verlopen.
  • De I / O-doorvoer is 10,28 Teraflops

Het design van de Playstation 5.

Toen de Playstation 5 voor het eerst werd onthuld duurde het niet lang voor het internet los barste over het design. Hij werd al snel vergeleken met een standaard ISP router, luchtbevochtigers en polo’s met gepofte kraag. Persoonlijk vind ik het er prachtig uitzien(alhoewel ik hem liever in het zwart had gezien zoals hij werd getoond voor de PS5 event van 17 september) en hoort het bij voorkeur achter 10 cm dik glas, waar stof en andere omstandigheden de smetteloze poeder sneeuw achtige plastic nooit zullen aantasten….

Ook zou denken dat de PS5-controller de DualShock 5 zou heten maar nee hij krijgt een compleet nieuwe naam, DualSense. Wat je ook van het ontwerp vindt, het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de toch al solide DualShock 4. De DualSense heeft adaptieve triggers, wat betekent dat je de spanningsverschuiving kunt voelen terwijl je in-game taken uitvoert. 

Hoeveel gaat dit allemaal kosten?

De disc versie van de Ps5 kost €499 en de volledig digitale versie – de versie die functioneel hetzelfde is maar geen disc station heeft – kost€399,-. Een tweede DualSense controller kost je €69,99 wat niet schandalig duur is vergeleken met wat er momenteel op de markt is (Joy-Cons, de standaard Switch-controllers zijn €80,-), maar de prijs van sommige PS5-games kan de wenkbrauwen optrekken : zowel Demon’s Souls als Destruction All Stars zullen voor €69,99 worden verkocht , net als de PS5-versies van Call of Duty: Black Ops: Cold War en NBA 2K21 . (Hun PS4-tegenhangers zullen voor gewoon voor de normale prijs van €60 euro over de toonbank gaan.) De prijs is echter wat Sony er standaard voor vraagt maar als je een disc versie van de Ps5 hebt, welke ik zelf via pre-order heb kunnen bemachtigen, kun je via internet vaak games voor een lagere prijs kopen.

Vanaf wanneer kan ik er een in handen krijgen?

Het is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Alle anderen landen zullen moeten wachten tot 19 november. Voorbestellingen (Pre-Orders) zijn verkrijgbaar bij veel retailers, maar een eerlijke waarschuwing: het is tot nu toe een puinhoop geweest en hij is overal uitverkocht. Maar PU heeft een pagina online gezet die je goed in de gaten moet houden, zij houden daar bij waar je alsnog een kans van slagen hebt.

Problemen rond de lancering.

Volgens rapporten in Nikkei en Bloomberg is Sony van plan de initiële productie op te voeren van ongeveer 5 of 6 miljoen stuks naar ongeveer 10 miljoen. Volgens The Verge , verkocht de PS4 ongeveer 5 miljoen eenheden in het lancerings venster. Deze bijna verdubbelde PS5-output geeft waarschijnlijk aan dat Sony veel verwacht van de nieuwste console. Natuurlijk vertoont de covid-19 pandemie geen tekenen van afname op korte termijn, en we hebben geen idee hoe dit de aanvoer later dit jaar zal beïnvloeden; het verzenden van de eenheden over de Stille Oceaan zou moeilijk kunnen zijn. Maar hoe je het ook went of keert, de Ps5 zal net als zijn voorganger de eerste 6 maanden waarschijnlijk niet fatsoenlijk leverbaar zijn, diverse retailers geven namelijk nu al aan de de volgende levering als je nu besteld kwartaal 1 van 2021 zal zijn. Zo nu ben je op de hoogte van alles betreffende de Ps5. Ga jij hem halen of heb jij al een pre-order weten te bemachtigen? Zodra de console bij mij thuis staat zal ik een review schrijven dus houdt twirp in de gaten voor meer Ps5 nieuws.

Tot slot heb ik nog een leuke preview gevonden op Youtube welke alles nog eens duidelijk op rij zet, nu nog even 2 maandjes geduld hebben…

PS5 (2020) - Everything You Need to Know!
Bekijk deze video op YouTube.
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login