26 november 2020

Bescherm uw vrijheid van meningsuiting en privacy…

4 min read

Juist beste lezer, de kop van dit artikel laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is dezer dagen om je zelf op het internet 24/7 te voorzien van een VPN verbinding. Zelfs op mijn mobiel zit ik 24/7 achter een veilige verbinding van Private Internet Acces.

Hoewel vrijheid van meningsuiting als een enigszins universeel recht wordt beschouwd, is de realiteit helaas compleet anders. Er zijn al diverse landen waar blogger bijvoorbeeld zijn aangewezen op zelfcensuur om niet in de problemen te komen, en als we vandaag de dag kijken in ons eigen kikkerlandje zien we ook dat we steeds voorzichter moeten worden met wat we zeggen als het op het internet komt.

Naast uw vrijheid van meningsuiting, wilt u misschien ook gewoon meer privacy genieten dan wat de incognito- / privacymodus van een browser kan bieden – om ervoor te zorgen dat geen ISP’s, data minings bedrijven of toezichthoudende instanties uw activiteiten kunnen volgen. Goed nieuws voor u, Private Internet Acces bied u deze veiligheid.

Een VPN beveiligt uw online verbindingen

Hoe handig zou het zijn wanneer u onderweg internettoegang nodig heeft, onbeveiligde netwerken zijn buitengewoon gevaarlijk omdat hackers gemakkelijk uw verbindingen kunnen afluisteren en gevoelige gegevens kunnen stelen, zoals uw:

  • bankgegevens
  • Inloggegevens
  • Creditcard gegevens

En val niet in de val door te geloven dat beveiligde netwerken en uw thuisnetwerk 100% veilig zijn. Met de KRACK Attack-kwetsbaarheid die in 2017 werd gevonden, kunnen zelfs WPA2-apparaten worden gehackt door cybercriminelen. Totdat WPA3 komt, moet u geen enkel risico nemen en gewoon een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot internet – het versleutelt al uw gegevens en online verkeer, waardoor privé-informatie wordt beschermd tegen hackers.

Naarmate het internet steeds geavanceerder werd, bleven regeringen niet stilstaan. Talrijke bewakingsagentschappen van de overheid zijn begonnen met het maken van bewakingsprogramma’s die gebruikmaken van de informatie die op internet beschikbaar is om internetgebruikers wereldwijd te volgen.

Het PRISM-programma van de NSA is tot nu toe een van de bekendste grootschalige surveillanceprogramma’s. Het is eigenlijk in staat om informatie te verzamelen over ISP (en andere bedrijven) consumenten zowel binnen als buiten de VS.

En zoals we net zeiden, PRISM is niet het enige massa-surveillanceprogramma waar je je zorgen over moet maken als je op internet bent. Er zijn wereldwijd talloze andere programma’s die uw privacy bedreigen.

Best griezelig, toch?

U hoeft zich geen zorgen te maken: met een VPN kunt u voorkomen dat Big Brother bijhoudt wat u op internet doet. De service versleutelt uw verbindingen volledig en zorgt ervoor dat geen enkele overheidsinstantie gevoelige gegevens kan verzamelen wanneer ze deze controleren.

Voorkom dat adverteerders te vriendelijk worden.

“Waarom gebruiken men VPN-services als ze al dingen als Adblock hebben?”

Het ding over adblockers is dat ze kunnen voorkomen dat u wordt blootgesteld aan advertenties, maar ze zullen niet echt veel doen aan het beschermen van uw privacy tegen adverteerders. Ze kunnen nog steeds gegevens verzamelen over uw online gewoonten als u een advertentieblokkering gebruikt.

Het maakt het mogelijk om overheidscensuur te overwinnen

Naast het controleren van wat mensen op internet doen, willen veel regeringen ook graag bepalen wat mensen kunnen zien of doen op internet. In veel landen over de hele wereld heb je geen toegang tot bepaalde websites of heb je geen toegang tot verschillende online services (zoals YouTube, Facebook of Gmail).

Hier is een uitgebreid overzicht van internetrechten over de hele wereld , waar u duidelijk kunt zien welke landen delen van internet censureren.

Het is gemakkelijk in te zien hoe dat een serieus probleem kan zijn, niet alleen als u in een land woont waar de overheid internet censureert, maar ook als u zo’n plek bezoekt op vakantie of voor werk.

Het goede nieuws is dat een VPN uw IP-adres en uw online activiteiten verbergt, zodat u effectief door de overheid opgelegde firewalls kunt omzeilen.

Dus waarom zou ik zelf een VPN gebruiken?

Dus waarom gebruiken we VPN-services? Om het simpel te zeggen – zodat we kunnen genieten van internet zonder surveillance, censuur, hackers en en beperkingen. De service verbergt het IP-adres van een gebruiker en versleutelt hun online verbindingen, waardoor het voor iedereen moeilijk wordt om hun echte online identiteit te detecteren.

Al met al gebruiken de meeste mensen VPN’s om:

  • Omzeil geografische blokkades, vervelende firewalls en overheidscensuur
  • Bescherm hun gegevens tegen massasurveillance, adverteerders en hackers
  • Beveilig hun vrijheid van meningsuiting online
  • Krijg goedkopere vluchten
  • Geniet van een betere werkervaring
  • Verbeter hun SEO-strategieën
  • Vermijd bandbreedtebeperking

Natuurlijk horen we graag waarom jij denkt dat mensen VPN’s gebruiken en wat je persoonlijk ook leuk vindt om een ​​VPN-service te gebruiken. Zelf ben ik al jaren lang lid van Private Internet Acces, je kan het in totaal op 10 apparaten tegelijk gebruiken. Ze hebben voor iedere besturingssysteem een zeer goed werkende App. p2p support, no traffic logs, Encrypted WiFi en Easy to use. Voor de prijs van €37 p/j of als je nog goedkoper wilt €65 voor 2 jaar ben je op en top beveiligd. Neem gerust eens een kijkje op hun site en de 24/7 helpdesk staat altijd voor je klaar.

Ga naar Private Internet Acces voor meer info.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login