zo. nov 17th, 2019

Wat betekend de uitspraak over kant-en-klare streamingkastjes?

2 min read

Kort gezegd op dit moment nog niet meteen heel veel want de zaak gaat eerst terug naar de Nederlandse rechter, lang gezegd dat de verkoop ervan met als doel om illegale content te streamen is verboden. Maar de uitspraak van het EU-Hof betekend nog meer, het gebruik van de streamingkastjes is ook illegaal.

Eerder oordeelde het EU-Hof al dat downloaden illegaal is maar met deze zaak vind de rechter genoeg grond om het streamen uit illegaal bron als deze kastjes als niet legaal te bestempelen. In elk geval is voor Tim Kuik van stichting brein een grote slag gewonnen, in eerste instantie gaat hij beginnen met alle verkopers te vragen direct met hun verkoop te stoppen.

Ook zegt hij tegen consumenten die onlangs zo’n mediaspeler heeft aangeschaft hun geld terug te vragen nu de verkoop verboden blijkt te zijn en het Europees Hof expliciet heeft geoordeeld dat ook het gebruik van de kastjes in strijd is met de wet.

Brein laat ook meteen weten dat zij niet direct de eindgebruiker zullen aanpakken maar dat die mogelijkheid nu wel openstaat als het gebruik van de streamingkastjes niet afneemt. Bovendien kunnen individuele tv-zenders of filmbedrijven voortaan gebruikers gaan aanpakken, daarvoor is wel de medewerking van internetproviders vereist die dat vooralsnog niet zien zitten.

Al met al is 26 april 2017 dus een dag die we eigenlijk wel zagen aankomen met elkaar, helemaal omdat er zoveel van de louche verkopers waren die alles verkochten voor hun eigen gewin. Zij zijn uiteindelijk diegene die er voor hebben gezorgd dat andere straks de dupe zijn.

Alles bij elkaar opgeteld kan ik maar een ding concluderen, zorg dat als je gebruik blijft maken van je Streamingkastje je deze achter een goede VPN gooit zoals Private Internet Acces, iets wat ik zelf al jaren doe om de simpele reden dat het voor hun een heel stuk lastiger is om mijn wandelpaden op het internet te traceren.

Mediaplayer X9 op het nos journaal – Hierin zien we zo’n mediaspeler van Filmspeler.nl welke dus straks niet meer zijn toegestaan wanneer de zaak bij de Nederlandse rechter is geweest. Uiteraard is de Mediaspeler zonder enige voorinstallatie wel gewoon toegestaan. Ook kun je heel gemakkelijk zelf je Mediabox maken met DEZE HANDIGE tutorial maar zoals eerder aangegeven is het gebruik van add-ons naar illegale content inmiddels ook niet meer legaal!

UPDATE: Omdat veel mensen nu bang zijn dat hun TV Box illegaal is willen we jullie gerust stellen: Dit is die NIET. De software Kodi & jouw TV Box zijn gewoon legaal. Ook kun je nog gerust een film of serie streamen omdat dit momenteel nog legaal is. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar dit topic op het Kodi-Forum.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login