Check of jouw Facebook is gehackt….

Want nu blijkt weer dat onlangs hackers in staat zijn geweest om miljoenen accounts van gebruikers over te nemen door een kwetsbaarheid in het systeem…….

Als het om de social network Facebook gaat heeft het dit jaar een slechte reputatie opgebouwd onder haar gebruikers. Eerst was het zo dat begin dit jaar het schandaal Cambridge Analytica aan het licht kwam en nu blijkt weer dat onlangs hackers in staat zijn geweest om miljoenen accounts van gebruikers over te nemen door een kwetsbaarheid in het systeem…….

Het zou volgens Facebook gaan om maar liefst 50 miljoen gebruikers en ook nog eens 40 miljoen gebruikers verkeren in een gevaren zone. Facebook en de Europese unie zijn samen met de FBI in de kwestie gedoken en weten ondertussen wie er allemaal zijn getroffen door de kwetsbaarheid.

Je kunt vanaf nu zelf checken of je tot de groep gedupeerde hoort door naar de volgende link te gaan https://www.facebook.com/help/securitynotice je moet uiteraard wel even ingelogd zijn op je Facebook om daar te kunnen zien of je bent getroffen. Als je de sjaak bent krijg je meteen informatie te zien van wat ze allemaal buit hebben gemaakt.

Goed nieuws:

Slecht Nieuws:

Het gaat gelukkig niet om gestolen wachtwoorden en dus inloggegevens, maar om andere zeer persoonlijke informatie. Dan moet je denken aan jouw geslacht, religie, locaties waar je in bent getagd en pagina’s die je volgt. Toch dienen dit soort hacks als een goede reminder dat een sterk wachtwoord een absolute must is.

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Login

Lost your password?