zo. aug 9th, 2020

Disney+ toont disclaimer tegen stereo type gedrag en racisme…..

1 min read

In Amerika is het al langere tijd een gebruik bij films en series dat er vooraf een disclaimer te zien is waarin word gewaarschuwd dat het beelden van racisme of gebruik van middelen kan bevatten die vandaag de dag niet meer zo normaal worden gevonden als eerder…..

Zo waarschuwt Disney+ voor ‘verouderde culturele representatie’. Denk dan aan films als DumboThe Aristocats en Peter Pan, waarin vooral Afro-Amerikaanse personages eigenschappen hebben die als racistisch kunnen worden gekenschetst. Maar dat is niet het enige wat er in die disclaimer te zien is, ook waarschuwt men voor het gebruik van tabak dat het slecht is voor de gezondheid. Disney heeft zich de afgelopen jaren steeds sterker geprofileerd als een bedrijf dat roken wil demotiveren

Wat vinden jullie, zijn dit soort disclaimers wel of geen goede ontwikkelingen? Als je de discussie over gebruik van bijvoorbeeld roken neemt bij Netflix series en films valt op dat daar in bijna iedere productie stevig wordt gerookt, alsof de tabak industrie er zelf aan mee betaald…..

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login