26 november 2020

DuckDuckGo plaatst lijst online met data trackers…

1 min read

Het is al jaren geen geheim meer dat veel sites graag een tracker plaatsen als je hun website hebt bezocht, immers kunnen met zo tracker belangrijke data verzamelen of jouw surf gedrag op interent.

De afgelopen jaren is DuckDuckGo dan ook druk bezig geweest een lijst samen te stellen met website’s die van dat soort trackers gebruik maken, tevens heeft de zoek gigant het programma open sourche gemaakt zodat iedereen er mee aan de haal kan.

CNET schrijft dat de lijst details bevat over 5326 domeinen, die worden gebruikt door 1727 bedrijven. Met deze trackers kunnen bezoekers online gevolgd worden. DuckDuckGo hoopt dat ontwikkelaars van websites de Tracker Rader gaan gebruiken voor het blokkeren van de meest voorkomende cross-site trackers en dat onderzoekers de radar gebruiken voor het beter begrijpen van het volgen van online gedrag.

En naast het gebruik van een zoek machine als DuckDuckGo is het ook aan te raden om gebruik te maken van een goede VPN provider die al he data verkeer versleutelt op het internet zet, hiermee loop je aanzienlijk minder kans op hackers, malware en andere malafide zaken die het internet niet altijd even leuk en gezellig maakt.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login