wo. nov 20th, 2019

Mijn ervaring met Assassin’s Creed Origin’s…

4 min read
Benieuwd wat mijn ervaring is met de nieuwste Assassin's Creed Origin? Check dan mijn recensie....

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen want na 38 uur spelen, 49% voortgang, 168K aan XP en 1258 kils waarvan 458 in stealth kan ik niet anders zeggen dan dat Assassin’s Creed Origins bij mij de spijker op zijn kop heeft geslagen. Wat anderen ook mogen zeggen als het om Assassin’s Creed gaat, voor mij is deze de beste uit de hele serie, punt uit!!!

Oke als we het gaan hebben over het acteerwerk qua stemmen moet ik ook eerlijk bekennen dat het wel van een wat hoger niveau had mogen zijn maar het heeft mij die afgelopen 40 uur nog niet echt verveeld. Wat mij zo nu en dan wel licht irriteert zijn de soms wat haperende tussen scenes die niet lekker vloeiend overlopen, maar ach daar heb ik al snel mee leren leven. De game oogt zo verschrikkelijk mooi, is zo ongelooflijk groot en geeft je als gamer zo enorm veel te doen dat de vergelijking met een game als The Witcher 3 niet voor niets door vele al is gemaakt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik The Witcher 3 ook enorm tof vond maar ik persoonlijk iets meer houw van de stijl alla Assassin’s Creed en daarom deze gewoon net wat toffer vind dan eerder genoemde. Dan komen we bij de vooral prachtig levende wereld in Assassin’s Creed Origins. De karakters in de game, of het nu mensen, kamelen of paarden zijn, bewegen stuk voor stuk allemaal mooi. Ook weet Assassin’s Creed Origins allerhande emoties natuurgetrouw op de gezichten van de karakters te toveren zonder dat dit geforceerd over komt.

Ook de enorme spelwereld weet zonder enige moeite aan te sluiten op dit zeer hoge niveau, AC Origins weet namelijk enkele prachtige vergezichten te tonen die niet allemaal enkel als decor dienen, nee in tegendeel zelfs want je kan echt overal heen en in gaan. Daarbij oogt alles ook nog eens fantastisch wat mij regelmatig dwong om rustig rond te kijken in bijvoorbeeld tempels die er echt enorm indrukwekkend uitzien. Bij dit alles valt ook nog eens het enorme oog voor detail op wat de makers hebben gehad, dravend door de woestijn zag ik af en toe bijvoorbeeld rare figuren verschijnen en weer verdwijnen: fata morgana’s. Maar ook is er een enorme hoeveelheid aan wild te vinden waar je naar hartenlust op kan jagen om zo je karakter weer te kunnen verbeteren.

Zo dus met alle pracht en praal zit het wel goed in elkaar, maar is de gameplay net zo goed? Want als die ruk is mag het nog zo mooi zijn, dan is de game verprutst. Nou ik kan je zeggen dat de gameplay beter is dan alle voorgaande Assassin’s creeds bij elkaar. Niet langer hoef je domweg te rammen op de knoppen om de soms iet wat domme tegenstanders om te leggen. Vijanden zijn namelijk allemaal voorzien van een niveau in een bepaald gebeid wat weer deels moet kloppen met jouw eigen niveau. Hierdoor moet je meer tactisch aan de slag en goed overwegen welk wapen je gebruikt. Een leuk nieuwigheidje dat samenhangt met dit systeem is dat wapens en schilden die je vindt of koopt, ook een level hebben. Dat level correspondeert meestal aardig met je eigen niveau, maar al snel ontgroei je je eigen wapens. In plaats van iedere keer nieuwe wapens te zoeken of te kopen, kun je dan ook de wapens die je fijn vindt werken laten upgraden bij een smid. De reden waarom ik het fijn vind om een bepaald type wapen te hebben is dat wapens hele specifieke eigenschappen hebben en dat ze Bayek ook een specifieke stijl opleveren die ik fijn vind om mee te spelen. Het jammer aan dit mooie systeem is wel dat de AI van de vijanden in de spelwereld nog steeds wel te wensen over laten, zodra de soldaten je namelijk even niet meer zien zijn ze je vrij rap vergeten en kun je ze eenvoudig in hun rug verrassen.

Maar genoeg wat mij betreft, de game Assassin’s Creed Origins is geworden wat deze serie nodig had, een frisse wind met een nieuw vechtsysteem. Uiteraard zijn er nog voldoende punten van verbetering zoals een betere AI van de tegenstanders en het oplossen van de soms iet wat slordige foutjes maar dat hoop ik te zien opgelost in een volgend deel. Wat mij betreft mag de serie gerust nog een aantal jaartjes doorgaan als de ontwikkelaar zich zo blijft verbeteren maar dan wel met betere tussen scenes en vooral een betere voice-acting dan nu het geval is.

  • Gameplay
  • Grafisch
  • Open wereld
  • geluid en acteer werk
  • totale beleving
4.3

Kort samengevat

Als het om game’s gaat blijft het altijd erg persoonlijk, zeker om ergens een cijfer aan te hangen. Waar de een Assassin’s Creed Black Flack geweldig vond stond die game mij juist weer tegen. De wereld die Assassin’s Creed Origin’s mee geeft om in te spelen vind ik gewoon in een woord geweldig. Uiteraard is het jammer dat na 10 jaar Assassin’s Creed er nog steeds zulke vage problemen zijn als popup, uit de lucht valende karakters enz enz. Zelf heb ik zeer weinig problemen ondervonden op de soms wat frame rate problemen na. Wel had het acteer werk een stuk beter gekund maar al met al is Origin’s voor mij de beste AC ervaring tot nu toe. Heb je nog nooit genoten van een AC game zou ik deze overigens ook lekker links laten liggen of later eens uit de budget bak plukken.

Check hier de laagste prijs op Budgetgaming voor AC Origins.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login