do. jan 23rd, 2020

FitBit verkocht aan Google voor ruim 2 miljard dollar…

2 min read

Het is duidelijk, Google wil meer marktaandeel als het gaat om de Smart Watch. De deal is om precies te zeggen gesloten op 2.1 miljard dollar wat ongeveer overeenkomt met 1.8 miljard euro…..

Met dit goede nieuws voor de fans van FitBit is het ook erg goed nieuws voor de aandeelhouders die hun aandeel zagen stijgen met ruim 15%. Google zelf zegt dat het heel blij is met deze ‘pionier’ op wearable-gebied. Geen wonder, want het heeft daarmee waarschijnlijk een heleboel kennis in huis om straks met een succesvol eigen apparaat op de markt te komen.

Wat dit voor de smart watch markt precies gaat beteken is nog niet bekend, op dit moment is Apple de grootste als het gaat om de smart watch gevolgd door Xiaomi en Samsung die het ook zeker niet slecht doen. Maar nu FitBit een bedrijf als Google achter zich heeft staan kan het haast niet anders dan dat het meer mogelijkheden heeft om op te boksen tegen deze hevige concurrentie.

Maar de overname betekend niet alleen dat ze een smart watch zelf kunnen gaan maken, nee ze verkrijgen hiermee in een klap informatie over de gezondheid en levensstijl van een groot aantal mensen. Maar wees gerust voor zo ver je het als waarheid aanneemt, Google belooft namelijk het nooit te gebruiken voor reclames en zal ook transparant zijn over welke gegevens zij opslaan en waarom ze die bewaren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login