Gratis DNS service van Cloudfare geeft extra privacy…

Sinds 1 april (geen grap) heeft Cloudfare een gratis privacyvriendelijke DNS dienst in het leven geroepen voor het grote publiek. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund via DNS-over-HTTPS en/of DNS-over-TLS. In een blogpost legt het bedrijf uit op welke manier de service werkt en hoe je deze snel en eenvoudig kunt instellen…

Naar eigen zeggen is Cloudflare’s DNS service 28% sneller en privacyvriendelijker dan concurrerende diensten zoals 8.8.8.8. van Google en openDNS, met een gemiddelde responsesnelheid van 14,8 milliseconden. Uit de blogpost over de werking van de service blijkt dat de bestaande Tsjechische open-source Knot Resolver de basis vormt voor 1.1.1.1. Het bedrijf belooft daarbij geen privacy van eindgebruikers te schenden en de ontvangen data binnen 24 uur te verwijderen. Om dit proces te auditen is KPMG ingehuurd.

Instructies voor het gebruik van1.1.1.1 zijn zowel beschikbaar voor Windows, Linux en Mac, alsook voor Android, iOS en routers. Sinds de lancering zijn er problemen gemeld met het gebruik bij providers Comcast (VS) en Orange Telecom (Frankrijk). Cloudflare geeft aan op de hoogte te zijn en te werken aan een oplossing.

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Login

Lost your password?