vr. mei 29th, 2020

Groei VR gaat langzamer dan gedacht…

2 min read

VR (virtual Reality) is iets wat mij altijd wel leuk leek maar er nooit van kwam, tot ik een aantal weken terug de bril een maal uitprobeerde bij de MediaMarkt. Ik was opslag verliefd op deze manier van gamen en heb er kort daarna dan ook eentje zelf aangeschaft. Dit is denk ik dan ook een van de redenen de de verkoop maar gestaag verloopt…..

Wat ik hiermee wil zeggen is dat Vr echt een ding is dat je begrijpt als je ervaart, niemand kan het uitleggen en je laten zien. Ik was eerst ook sceptisch maar zette mijn psvr op en werd verliefd. Het is dan ook anno 2018 zeker een gevestigd platform, ook buiten PlayStation VR om, maar de groei gaat toch niet zo snel als verwacht mede omdat veel het meer al gimmick zien dan toevoeging. Sony heeft daar dan ook onlangs tegen over de investeerders het volgende gezegd:

“I’m not going to mince words: VR is still small,”

“There’s not as many headsets out there as we thought there might be a couple of years ago. It’s growing, and it’s actually growing at a pretty decent pace, but every decision that you make you should be thinking about: How does this get my title into the most users’ hands as possible?”

“Some people find it weird that we tell them to ship on all platforms. We don’t want exclusivity. We want VR to thrive. But VR is a niche, and you don’t want to be a niche within a niche. Ship everywhere: Oculus, PlayStation VR, Steam, mobile, if you can. Do whatever you can to get as many eyes on it as possible.”

en niet alleen hun maar ook Matt Conte van Oculus VR deed eerder al een zelfde soort uitspraak. De VR-markt gaat dus minder snel dan verwacht en het is afwachten wat de toekomst ons gaat brengen. Sony heeft echter wel aangegeven dat ze PlayStation VR blijven ondersteunen en dat het een belangrijk platform is en blijft. Ik zelf hoop dat er nog veel meer van in de toekomst komt want de ervaring is dan misschien nog niet altijd even perfect, het is zeker iets wat ik niet had willen missen…….

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login