za. feb 29th, 2020

Het einde van de Playstation Vita…

1 min read

Het is nu officieel, de Playstation Vita zal niet langer meer worden gemaakt en hiermee komt er een eind aan het handheld tijdperk van Sony…..

De eerste handheld van Sony de PSP was een groot succes en dus kon het niet anders dan dat Sony met een opvolger zou komen. Deze verscheen op 17 december 2011 in Japan en wij in europa konden hem aanschaffen op 22 februari 2012. De handheld had op release al een paar prachtige first party titels maar gamen op apparaten als een tablet en telefoon groeide hard. Dit heeft Vita geen windeieren gelegd en de verkopen vielen dan ook als snel zwaar tegen, ook waren er klachten over de peper dure geheugen kaartjes die je moest aanschaffen om voortgang en downloads op te slaan.

Ondanks al deze tegenslagen had de Vita best een lange houdbaarheid, maar met slechts 16 miljoen verkochten apparaten kan je niet spreken van een succes. Een vervolg van de Handheld hoeven we ook niet meer te verwachten want die markt wordt gedomineerd door Nintendo met onder meer de 3DS en de Switch welke hybride is.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login