Hulp bij het niet vinden van HD streams in Exodus Kodi…

Een vaak gehoorde klacht van de zeer populaire add-on Exodus is dat er soms te weinig HD streams beschikbaar zijn, alhoewel ik klagen niet echt netjes vind voor iets wat ons gratis word aangeboden is het wel begrijpelijk want niets kijkt beter dan een goede HD stream.

Maar hoe werkt het nu precies bij het classificeren van HD streams in Exodus en zijn SD streams wel of geen HD? Exodus is eigelijk niets meer of minder dan een soort van zoekmachine welke voor ons op strooptocht gaat naar sites en pagina’s van de gewenste film of serie, het heeft dus geen volledige controle over het exact aantal HD of SD streams of hoeveel hij er precies binnen haalt.

Daarnaast classificeert Exodus niet zoals veel andere add-ons op de kwaliteit van de stream maar kijkt het of de plek waar de stream is gehost hoge bandbreedte aankan en dus geschikt is voor het streamen van HD en dat is meteen waar de kracht van Exodus ligt. Zou de Add-on namelijk alles markeren wat ook echt HD is dan zou het grote gros aan mensen en dat zijn er heel wat per dag massaal allemaal die links aan klikken en krijgt de host van die files problemen met het verwerken ervan, gevolg de file wordt verwijderd.

De reden dat GVIDEO en VK vaak wel als HD staan gemarkeerd komt omdat deze hosters grote hoeveelheden aan data wel kunnen verwerken en daar ook op zijn berekent. In de praktijk als je eens wat vaker een SD link zult gaan proberen zal je merken dat veel SD films in werkelijkheid gewoon 720P of beter zijn om de simpele reden dat de hoster van die file geen grote hoeveelheden aan data kan verwerken.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat bij het zoeken naar het bestand Exodus de links op willekeurige volgorde door elkaar husselt om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd kijkt naar de zelfde video file en een overload ontstaat bij sommige file hosters. De add-on zit dus op dit gebied erg goed in elkaar en maakt het op deze wijze een stuk betrouwbaarder dan menig andere add-on. Het moraal van dit verhaal, probeer eens wat vaker een SD link en je zult zien dat deze gewoon HD zijn.

Wil je echter altijd gegarandeerd HD links kijken en ook nog eens vaak met DTS 5.1 geluid kan ik het gebruik van Real-Debrid zeer aanbevelen. De kosten ervan zijn laag maar je hebt altijd goeie kwaliteit streams, klik hier voor meer inforamtie…

 

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!