26 november 2020

IPTV van Exodus laat zien hoe het moet…

4 min read

IPTV lijkt momenteel niet te stoppen en veel aanbieders maken hun beloftes niet waar, hier is waar Exodus TV het anders gaat doen. Zo is er straks een ticket support waarmee je sneller antwoord op je vragen krijgt, is VOD weer terug in het pakket. Ook kun je binnenkort betalen via Ideal zodat wanneer de betaling is gedaan je direct je .m3u link vind in je mailbox.

Exodus TV al vanaf €7,50 p/m

Deze IPTV* aanbieder is simpel en bescheiden en geeft je voor een bedrag vanaf €7,50 p/m(bij afname van 1 jaar) een heel mooi pakket met een dikke 3500 zenders. Daar zitten de meeste landen binnen de EU in zoals Nederland, Duitsland, Belgie en de UK maar ook de USA is volop aanwezig. Het Nederlandse zender aanbod is zeer uitgebreid en de afgelopen weken heeft het hier naar volle tevredenheid gedraaid zonder veel noemenswaardige problemen. Wel heeft Nederland 1,2 en 3 regelmatig wat last van matige kwaliteit die schommelt van SD tot Full HD maar dit schijnt bij andere aanbieders momenteel ook het geval te zijn. Ook vind je Exodus TV een ruim aanbod in VOD (Video on Demand) uit diverse landen.

ZenderIndeling:

De zenderindeling is ook iets wat ze daar goed voor elkaar hebben als ik het tegenover de andere aanbieders leg, elk land is keurig ingedeeld in eigen categorieën waardoor je gemakkelijk per land kunt switchen, je hoeft dus zelf niet meer aan de slag met je zender indeling. Weten welke zenders ze allemaal aanbieden, check hier.

De EPG:

Dit is iets wat ik zelf altijd erg fijn vind om erbij te hebben want hiermee is een TV gids overbodig en zie je altijd meteen wat er op die zender is. Ik kan je in elk geval verklappen dat dit bij Exodus TV dik voor elkaar is, naast dat ze alle NL zenders onder een EPG hebben zitten ook veel UK, Duitsland en Belgische zenders niet zonder TV gids en vind je in de US zenderlijst ook een hoop informatie wat er te zien is op de zender. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is bij de PVR IPTV Client in Kodi deze: http://hiptv-epg.ddns.net/epg/tvguide.xml link in te vullen en klaar is je EPG! Uiteraard werkt het ook met android app als IPTV, SmartIPTV welke ook voor je tv verkrijgbaar is en ik je zeker kan aanraden.

Zenderaanbod en Kwaliteit:

Ook het Zenderaanbod en de kwaliteit is dik voor elkaar, in de afgelopen weken heb ik weinig tot geen problemen ondervonden behalve dat Nederland 1,2 en 3 soms wat matig van kwaliteit waren. Voor de rest weinig last van buffers of vastlopen gehad en de zenders echt uitvoerig getest door het als mijn daily tv te gebruiken. Het aanbod is prima in orde en alle zenders die voor mij van belang zijn worden aangeboden zoals Film 1, FOX Sport, Ziggo Sport maar ook de zenders Sky Sports en BT Sport uit de Uk werken prima.

Installatie en support:

De installatie van ExodusTV gaat zonder enig probleem en gebeurt aan de hand van een .m3u file waarin de zenders keurig gerangschikt staan per land. Voor alle vragen hoe je dat bestand installeert kun je terecht op hun site waar het keurig staat uitgelegd. En mocht je toch tegen problemen aanlopen kun je altijd contact opnemen via de site door een ticket aan te maken. Zelf gebruik is als standaard SMARTiptv app welke voor de meeste tv’s en android te vinden is in de store. Hier zie je hoe je deze eenvoudig installeert op een LG TV:

How To Setup Smart IPTV
Bekijk deze video op YouTube.

Conclusie:

Ik heb nu al een aantal andere aanbieders van IPTV geprobeerd en kom gemakkelijk tot de conclusie dat wat mij betreft ExodusTV een blijver is. Het doet precies wat je verwacht van IPTV, werkt gemakkelijk en voor €15 p/m of €35 per kwartaal heb een bomvol pakket met ruim 3500 zenders. Ook krijg je een zeer uitgebreide EPG en goede service en support via een ticket systeem mocht het nodig zijn. Ben je na aanleiding van deze recensie ook geïnteresseerd kun je altijd bij hun een 24 uur trial aanvragen. Overigens is op dit moment van schrijven de site nog niet geheel functioneel maar dat zal snel gebeuren……

Exodus TV
  • Zender Aanbod
  • Kwaliteit
  • Prijs
  • Betaal wijze
4.6

Let Op:

IPTV is nog altijd geen vervanger voor je huidige tv aanbieder, alhoewel het doorgaans vrij stabiel is kunnen er ook momenten zijn dat het sommige zenders niet werken of dat de servers tijdelijk uitvallen…..

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login