zo. mei 31st, 2020

Krachtigere Raspberry Pi 3b+ model verschenen…

1 min read
de Raspberry Pi Foundation heeft namelijk de opvolger van het bestaande 3B-bordje gepresenteerd in de vorm van de Raspberry Pi Model 3B+......

Vanaf vandaag is het mogelijk om een verbeterde versie van de Raspberry Pi 3 te bemachtigen, de Raspberry Pi Foundation heeft namelijk de opvolger van het bestaande 3B-bordje gepresenteerd in de vorm van de Raspberry Pi Model 3B+.

Deze versie heeft dezelfde 2837-chip van Broadcom als de voorganger, op basis van een ARM Cortex A53-processor, al is sprake van een aangepaste package. Het gaat hierbij om de BCM2837B0 met een 200MHz hogere klokfrequentie op precies te zijn. Er word wel gewaarschuwd dat dit nieuwe model ‘significant meer energie verbruikt dan de 3B’ en dat daarom een voeding van hoge kwaliteit belangrijk is.

 

Dualband-wifi-ac, bluetooth 4.2 en ble worden verzorgd door een Cypress CYW43455-chip, de prestatie’s op 2,4GHz zijn iets beter ten opzichte van de 3B en liggen de prestaties op 5GHz een stuk hoger. Dat is niet overigens niet vreemd want de voorganger kende geen 5GHz ondersteuning. ook is er een verbetering te vinden als het om de bedrade kwaliteit gaat, zo is er nu ondersteuning voor gigabitethernet dankzij de LAN7512-usb 2.0-hub en ethernetcontroller van Microchip.

Ten slotte is 1GB lpddr2-geheugen aanwezig, net als een hdmi-aansluiting, vier usb 2.0-poorten en ruimte voor een micro-sd-kaart. De stichting zegt niet te stoppen met oudere modellen. Het bordje heeft een prijs van 35 dollar, wat hier neerkomt op 40 euro (SOSSolutions). Verschillende webwinkels bieden het bordje inmiddels aan.

Raspberry Pi 3 Model B+: meet the makers
Bekijk deze video op YouTube.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login