24 september 2020

kwaliteit Netflix mogelijk omlaag…

1 min read

Er bestaat een aardige kans dat Netflix binnenkort de mogelijkheid om hoge kwaliteit films en serie in bijvoorbeeld 4K te verlagen om zo het internet wat te ontlasten. Door de vele thuisblijvers zien we dat het bij andere diensten al zorgde voor verstopping in het verkeer op internet….

zo zagen we afgelopen week diensten als Xbox Live en Nintendo Online bezwijken onder de grote drukte. Zoals gezegd weten we op dit moment nog niet of de maatregel ook echt nodig is. Maar het zou dus kunnen gaan gebeuren dat hoge kwaliteit als eerste niet meer mogelijk is op Netflix en dat mocht de echt een probleem worden er zelfs van HD naar SD kan worden geswitcht.

Op dit moment zijn er nog veel meer plekken waar hoge pieken zijn in het internet gebruik, zo werken veel bedrijven van huis uit via een VPN verbinding en wordt er veel geskyped met Video chat. Kortom: er zijn heel veel redenen waarom het internet meer belast wordt op dit moment.¬†Een oplossing zou dus kunnen zijn dat Netflix op de piekmomenten lagere kwaliteit moet aanbieden……

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login