24 september 2020

Maar liefst 9 miljoen iPhones lopen gevaar…

1 min read

Apple bevestigde onlangs dat er 9 miljoen iPhones in omloop zijn, wat ze echter minder interesseert is een kwetsbaarheid waarmee op iedere iPhone malafide software kan worden geïnstalleerd. Het schijnt dat de kwetsbaarheid in de praktijk word gebruikt en dat de eerste triggers hiervoor al bestaan sinds 2010.

Het enige wat een iPhone-gebruiker nodig heeft, is een internetverbinding. Dan kan een kwaadwillend persoon op afstand een aanval uitvoeren. met zo aanval kan er dus software worden geïnstalleerd zonder dat je het weet, ook kunnen er mails worden aangepast of zelfs volledig verdwijnen. Gebruikers met iOS 13 lopen zelfs iets meer gevaar omdat de mail app van Apple op de achtergrond wordt behandeld.

In een reactie heeft Apple laten weten zich bij zijn originele standpunt te houden. De credits voor het vinden van het lek gaan nog altijd naar ZecOps, maar er wordt verder geen commentaar gegeven op de nieuwe info. Straks met de release van iOS 13.5 zal het worden aangepakt, dit geld dan voor alle iPhones vanaf de 6S. De toestellen daaronder zullen geen updates meer ontvangen.

Het is misschien verstandig om tot die tijd de mail app van Apple van je telefoon te verwijderen en een andere mail app te gebruiken. Dan is het gevaar grotendeels geweken. Naast de Duitse overheid raad ook de ontdekkers van de lek ZecOps aan de app voorlopig te verwijderen.

bron: ZecOps

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login