zo. mei 31st, 2020

Makers van The Cobbler openen jacht op Popcorn Time

1 min read

Ik weet dat het gebeuren rondom Popcorn Time de laatste tijd nogal vaak het nieuws haalt en dat is ook precies wat de film maatschappijen graag willen om op deze wijze mensen af te schrikken voor het gebruik ervan.

Zo zijn de makers van de film The Cobbler voor het eerst een klopjacht gestart tegen 11 gebruikers van de dienst Popcorn Time en hebben zij een verzoek ingediend tot verstrekking van de gegevens van die 11 personen om ze te kunnen vervolgen voor geleden schade.

Volgens Torrentfreak worden inde US wel vaker mensen vervolgt voor het gebruik van torrents maar is het nog nooit eerder voorgekomen dat het zo specifiek tegen een soort als Popcorn Time gebeurde.

En alhoewel we hier niet in de VS leven maar in Nederland wil ik toch nogmaals jullie attenderen op het feit dat je met gratis software als Popcorn Time ook hier strafbaar bent omdat het gebruik maakt van Torrents en dus tijdens het kijken ook delen van de film doorstuurt naar andere gebruikers. Als je wel gebruik wilt maken van dit soort diensten zet je internet dan achter een VPN als bijvoorbeeld Private Internet Acces zodat het meekijken van derden een heel stuk lastiger is.

Bron Nu.nl
Bescherm je Privacy met een VPN
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login