zo. mei 31st, 2020

Neflix cijfers 3e kwartaal zijn zeer goed…

2 min read

Heel goed nieuws voor de aandeelhouders van de stream dienst Netflix, was het 2e kwartaal nog bedroevend kunnen ze het 3e kwartaal vieren met enorm goede resultaten. Afgelopen 3 maanden groeide Netflix met 6.8 miljoen abonnees en heeft het hiermee 5.2 miljard dollar aan omzet binnen geharkt……

Door deze groei komt het totaal aantal abonnees te staan op 158 miljoen, door het goede nieuws zijn de aandelen meteen gestegen. Dat mocht ook wel want door de slechte resultaten van het 2e kwartaal verloor het destijds 23% aan waarde. Opmerkelijk feitje is dat Netflix de grote groei toewijst aan de hit serie Stranger Things seizoen 3 welke door maar liefst 64 miljoen abonnees is bekeken, dat is dus wereldwijd bijna de helft van alle abonnees.

Om zeker te zijn van nog meer content gemaakt door de Duffer Brothers sloot Netflix onlangs een megadeal met hun wat een slimme zet blijkt te zijn geweest. Wel moeten we zeggen dat de aandeelhouders nu nog even kunnen genieten van de groei, vanaf het volgende kwartaal doen de 2 andere concurenten ook mee en dan hebben we het over Apple TV Plus en Disney Plus.

Analisten hebben aangegeven zich zorgen te maken over de verdere groei van Netflix zij voorspellen een terugloop doordat consumenten de nieuwe concurrenten gaan testen. Nu kun je op dit moment al Disney Plus testen en komt daar 1 november ook nog Apple TV plus bij. Beide nieuwe diensten zijn aanzienlijk goedkoper dan Netflix maar bieden uiteraard ook een stuk minder content. Het grote voordeel van de 2 nieuwkomers is dat zij niet direct verdiensten hoeven te hebben aan de abonnementen.

Daarom kunnen ze hun ‘streamdienst’ ook zo goedkoop maken. Apple verdient miljarden aan hardware en software, terwijl Disney met zijn pretparken, films, zenders en andere ondernemingen met gemak de komende decennia kan overleven. Kan Netflix op die manier uitgerookt worden? We gaan het zien, zelf bekijk het ik het zo: Ik heb inmiddels al een paar weken Disney Plus en heb er nog geen 1 film bekeken en het trekt me ook totaal niet, Apple TV Plus komt 1 novmeber en is ook een maand gratis te bekijken en zal ik ook eens proberen, maar voor nu is Netflix met zijn enorme aanbod aan series en films voor mij nog steeds winnaar.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login