Image default
Nieuws

Netflix onder druk door Europese Unie…

Nu wij steeds vaker de reguliere televisie links laten liggen door diensten als Netflix en Amazon Prime vind de Europese Unie het hoog tijd voor een wetsvoorstel die hun verplicht minimaal 30% van hun content Europees te laten zijn…

Er ligt al een wetsvoorstel, waar in december een klap op gegeven zal worden. Daarmee is de nieuwe wet volgens commissaris Roberto Viola een zekerheid: “Het stemmen is een pure formaliteit.” aldus Roberto.

En als de diensten denken goedkope B content te kunnen gaan maken om aan die voorwaarde te kunnen voldoen hebben ze pech, lokale, Europese content moet volgens het wetsvoorstel namelijk een prominente plek in de bibliotheek van streamingdiensten krijgen.

Op zich is er voor de Netflix dienst op dit moment niet zo heel veel aan de hand want zij maken momenteel al een flink aantal series en films die van Europese bodem komen zoals Dark en Casa de Papel. Ze zullen echter echter wel continu moeten blijven monitoren dat die percentages in balans blijven. Wanneer een flinke lading Amerikaanse films aan het aanbod wordt toegevoegd, verschuift de balans immers weer richting Amerika.

Bron: want.nl
TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Related posts

Vlogger Enzo Knol gaat offline

Cdfreak

Winnaar 1 jaar iptv is geworden…

Cdfreak

Kingdom Hearts III wordt gemaakt met Unreal Engine 4

Cdfreak

Twirp maakt gebruik van cookies om deze website goed te laten functioneren en het gebruik daarvan te analyseren en te verbeteren. Wil je meer over ons weten klik dan op more. Verder geld door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website aan geeft akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Accept Read More

Login

Lost your password?