vr. okt 18th, 2019

NordVPN

Speciale aanbieding voor mijn lezers, nu 2 jaar NordVPN met 72% korting!

NordVPN zit in Panama en heeft over de gehele wereld in 57 landen meer dan 700 servers in gebruik, je kan dus gerust zeggen dat zij een van de grootste aanbieders zijn als het gaat om land en server keuze. Daarnaast vragen zij klanten regelmatig in welke landen zij graag een server zouden willen hebben. Naar eigen zeggen breiden ze zo het serverpark steeds verder uit al naar het gelang de wensen van de klanten.

Een ander kenmerk waar NordVPN graag mee naar buiten treedt en wat wij ik zeer kan waarderen is dat ze een geen logs bijhouden om zo de privacy van iedere gebruiker te kunnen garanderen. Dit wordt nog eens onderstreept door het feit dat je geen persoonlijke gegevens hoeft af te geven bij registratie.

Ook heeft NordVPN voor bijna ieder besturingssysteem zoals OSX, Windows, iOS, Android, kodi en routers goede software ontwikkeld waarmee de dienst zeer gemakkelijk te gebruiken en te installeren is.

Lees hieronder om te ontdekken of NordVPN voor jouw een goede keuze als VPN is, met de hulp van mijn ervaring met NordVPN krijg je een duidelijk en eerlijk beeld.

NordVPN gebruiken

Zoals eerder aangegeven is er voor bijna ieder besturingssysteem software gemaakt. Wanneer je ingelogd bent op je NordVPN account in de cliënt software kan je het nodige instellen zoals welke server je wilt gebruiken in welk land. Alleen in Nederland heb je al keuze uit ruim 25 servers, dit ben ik bij geen andere VPN dienst tegengekomen.

Ook is de software van NordVPN is uitgebreider dan van de meeste andere VPN diensten. Naast functionaliteit om te kiezen welke server je wilt gebruiken zijn er nog veel andere opties te selecteren. Denk aan het automatisch connectie maken wanneer Windows of Mac OS opstart.

Hieronder zie je screenshots zoals die eruit zien op de Mac en op Windows computers.

Nordvpn app land selecteren

Het selecteren van een server is erg overzichtelijk. Je ziet gemakkelijk hoe zwaar elke server belast is en wat de ping naar betreffende server is. Als je bijvoorbeeld een Amerikaanse server wilt gebruiken voor je VPN verbinding weet je precies welke het snelst is.

In het instellingen menu staan een paar handige instelmogelijkheden die we bij andere VPN software niet zo vaak tegen komen. Zo kan je aangeven dat er standaard een VPN verbinding wordt gemaakt zodra Windows of Osx opstart. Een andere handige optie is dat je in de software zelf een alternatieve DNS server kunt instellen, wel zo veilig als je je privacy echt wilt beschermen en iets wat ik bij bijvoorbeeld Private Internet Acces niet ben tegengekomen.

instellingen Nordvpn opAndroid

Ook voor Android en Iphone zijn er gemakkelijke apps waarmee je de NordVPN kunt gebruiken en instellen. Ze lijken erg op de software die er ook voor Windows en OSX is maar hieronder zie je een screenshot van de NordVPN op een android toestel. Op de Iphone ziet het er ongeveer gelijk uit.

De Android app is natuurlijk ook geschikt voor Android tablets. Voor een iPad geldt natuurlijk hetzelfde voor de Apple app. Het instellen van Nordvpn op iPads en Android tablets is erg eenvoudig en je bent binnen 1 minuut verbonden met de server van je keuze.

NordVPN in combinatie met router of Kodi

NordVPN is gemakkelijk te gebruiken met routers die een OpenVPN cliënt optie hebben. Er zijn zelfs zeer uitgebreide tutorials voor verschillende type routers te vinden zoals DD-WRT, Tomato, Synology, Asuswrt, Belkin en nog veel meer.

Daarnaast is er ook een uitgebreide uitleg hoe je NordVPN kunt instellen op je Kodi box. Dit is een online streaming kastje voor films en series maar ook IPTV. Tevens werkt Nordvpn perfect samen met OpenVPN Manager op je Kodi of Mediabox.

Automatisch connectie maken

De software, zowel voor de smartphones als voor de pc’s van NordVPN heeft een gebruiksvriendelijkheid ingebouwd die mij zeer aanspreekt, zeker om dat het ook een veiligheidsoptie is. Zo kan instellen dat de verbinding met de VPN server automatisch gemaakt wordt wanneer het systeem opstart. Ook is er een kill switch optie die, wanneer ingeschakeld, al het internetverkeer blokkeert zolang er geen VPN verbinding is.

Privacy en beveiliging bij NordVPN

Privacy heeft een erg hoge prioriteit bij NordVPN, dit uit zich in een aantal feiten. Zo houdt NordVPN helemaal geen logs bij, geen verbinding of gebruik logs. Ook hoef je bij het abonneren op de service geen persoonlijke gegevens in te vullen. Een email adres en wachtwoord is in feite voldoende. Omdat Bitcoin beschikbaar is als betaalmiddel kan je ook nog anoniem betalen.

Het feit dat de dienst zicht gevestigd heeft in Panama geeft ook aan dat ze de privacy van hun klanten zeer serieus nemen. Op deze manier vallen ze buiten iedere jurisdictie van de Verenigde Staten en Europa.

Daarnaast heeft NordVPN nog een tweetal mogelijkheden waarmee ze zich qua privacy onderscheiden van andere bijvoorbeeld Private Internet Acces. Ze hebben een dubbele VPN mogelijkheid. Dit betekent dat je connectie maakt met een vpn server, deze server maakt een nieuwe versleutelde verbinding met een andere VPN server en vanaf die server wordt pas de data opgehaald die nodig is om vervolgens weer over twee VPN servers terug gestuurd te worden naar de gebruiker van de dienst. Deze oplossing wordt overigens aangeboden door een samenwerking tussen een server in Nederland en een andere in Oostenrijk. De andere mogelijkheid is om TOR over VPN te gebruiken, ook daar hebben ze speciaal een server voor ingericht.

Qua techniek en encryptie zit het ook wel goed bij NordVPN. Zo is OpenVPN beschikbaar op alle servers met  2048 bit SSL encryptie. Voor L2TP/IPSec wordt de AES 256 bit encryptie gebruikt. De minder veilige optie is PTPP die 128 bit encryptie gebruikt om het verkeer te versleutelen.

Bittorrent met NordVPN

NordVPN staat het toe om te downloaden over het bittorrent protocol. De service ondersteunt zelfs het gebruik van socks5, een proxy service die gebruikt kan worden in veel torrent clients. Met de juiste instellingen kan je met de socks5 proxy van NordVPN anoniem torrents downloaden, je ip is dan niet zichtbaar voor andere.

Over de VPN verbinding van NordVPN is het ook toegestaan om torrents te downloaden. Vanwege het feit dat deze torrent dienst zich in Panama bevindt is er ook zeer weinig bemoeienis van overheid aangaande het aankloppen voor gegevens van gebruikers van de dienst.

Kodi met NordVPN

Als je via een VPN verbinding Kodi wilt gebruiken is dat gemakkelijk te realiseren met alle VPN diensten die OpenVPN aanbieden als protocol. Bij NordVPN is dit het geval en kan je het dus prima gebruiken in combinatie met Kodi en Openvpn Manager.

Om je te helpen heeft NordVPN een Kodi tutorial op de website staan. Op deze manier zie je hoe je gemakkelijk het is om Kodi zo in te stellen dat er altijd connectie via een VPN verbinding gemaakt wordt wanneer je content wilt streamen in je Kodi box of Mediabox.

Amerikaanse Netflix met de Smartplay optie kijken

NordVPN heeft een service die ze Smartplay noemen, dit werkt hetzelfde als de meer bekende service die smartdns genoemd wordt. De software van NordVPN heeft in de opties de mogelijkheid om Smartplay aan te zetten. Op deze manier kan je volgens NordVPN naar het Amerikaanse aanbod van Netflix kijken. Volgens sommige werkt dit wel en andere zeggen weer van niet, zelf heb ik dit niet kunnen testen omdat ik geen Netflix abbo heb.

Kosten voor NordVPN

De prijs die betaalt voor een abonnement bij deze aanbieder is wel iets hoger dan bij Private Internet Acces. Er worden 3 verschillende abonnementen aangeboden; een maandcontract, een halfjaarcontract of een jaarcontract. Wanneer je voor het jaarcontract kiest zul je omgerekend per maand het minst betalen en wanneer je een maandabonnement koopt betaal je de hoogste prijs per maand.

Ik moet er dan ook wel bijzeggen dat je voor de iets hogere prijs per jaar heel veel voor terugkrijgt. Zeer veel keuze uit servers in 57 landen, erg goede beveiliging en uitstekende ondersteuning voor bijna ieder apparaat wat met internet verbonden kan worden. Daarnaast kun je 6 verbindingen tegelijk maken.

Gratis trial NordVPN

De dienst biedt tevens een gratis proefperiode aan in de vorm van een trial. Dit betekent dat je 30 dagen niet goed geld terug garantie hebt. Je zult dus eerst een betaald abonnement moeten afsluiten bij NordVPN, mocht de dienst je niet bevallen kan je dit bedrag na 30 dagen of minder na het aangaan van het abonnement terug vragen. Hierna duurt het 3 tot 5 werkdagen voor het betaalde bedrag wordt terug gestort.

30 Dagen vind ik een uitgebreide tijd om de dienst te testen, deze trial periode van NordVPN vind ik dan ook een pluspunt, wel is het jammer dat je eerst moet betalen om het uit te kunnen proberen.

Service van NordVPN

De website van NordVPN is voor een groot deel ook in het Nederlands beschikbaar. Op deze manier proberen ze de Nederlandse markt goed te bedienen.

Daarnaast is er een klantenservice in het Engels 24/7 te bereiken. Ze zijn beschikbaar via de chat en via de mail. Ik heb in mijn periode een paar keer contact gehad met de klantenservice via de chat op de website en via email, doorgaans werd ik binnen 5 minuten adequaat geholpen door klantenservice medewerker van NordVPN. Via de email gaat wel een stuk langzamer en kan het tot wel 3 dagen duren voor je antwoord krijgt.

NordVPN
  • Snelheid
  • Privacy
  • Server Locaties
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Klantenservice
  • Prijs
4.7

Conclusie

NordVPN is voor diegene die echt graag hun eigen privacy beschermen. De registratie als klant kan zo goed als anoniem net zoals het betalen. Vanwege het feit dat er geen enkele log word bijgehouden kan bepaald gebruik niet aan jouw, de gebruiker, gelinkt worden. Daarnaast bieden ze de zeldzame mogelijkheid om TOR over VPN te gebruiken en bieden ze de mogelijkheid om een dubble-vpn op te zetten. De prijs is iets hoger te noemen dan sommige andere aanbieders maar voor de 4 euro die je per maand betaalt heb je vergeleken bij andere aanbieders echt veel mogelijkheden zoals 6 gelijktijdige connecties met 1 account. Tijdens mijn periode kwam dit goed van pas, ik heb namelijk meerdere devices tegelijk kunnen testen en gebruiken. Zet je de VPN achter je router dan zijn alle verbonden apparaten beschermt en heb je minder connecties nodig. De stabiliteit van de service is naar mijn ervaring met NordVPN echt geweldig te noemen. De connecties zijn hartstikke snel en stabiel. Naar eigen zeggen zijn ze dan ook constant bezig met het uitbreiden van hun serverpark zodat de grote vraag beantwoord kan worden.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Login