zo. nov 17th, 2019

Van Openelec naar LibreElec zonder gegevens verlies

3 min read

Zoals bekend is Openelec niet meer erg actief als het gaat om het uitbrengen van updates voor ondermeer de Raspberry Pi maar ook andere devices, het team is in juni opengebroken en een groep developers is voor zich zelf begonnen onder de naam LibreElec. Als je de nieuwste image van KAOSbox installeert ga je vanzelf over op LibreElec maar verlies je al je instellingen en settings van je favoriete add-ons.

Ik draaide tot gisteren nog op de oude versie van OpenElec van KAOSbox maar vond het tijd met de komst van LibreElec 7.90 Alpha om al vast over te gaan op LibreElec zodat wanneer hij stabiel is ik ook kan profiteren van Kodi 8. Echter wou ik niet al mijn data in instellingen van ondermeer mijn IPTV, Real-debrit en mijn VPN van Private Internet Acces verliezen. Ik heb daarom even in de forums gezocht of er een soort van migratie is maar kwam er al snel achter dat wanneer je een backup maakt van al je gegevens in OpenElec je deze eenvoudig kan terug zetten op LibreElec via de OpenElec tool en de LibreElec tool.

Hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Nou dat leg ik in de onderstaande stappen even voor je uit:

  1. eerst dien je een backup te maken van je OpenElec systeem en add-ons, dit word in DEZE YOUTUBE VIDEO keurig uitgelegd incl. hoe je deze na een USB stick kunt verplaatsen.
  2. Wanneer je de video uitleg hebt gevolgd ben je klaar en kun je Raspberry Pi uitschakelen en de SD kaart uit je Raspberry Pi halen.
  3. Nu kun je kiezen voor een schone installatie van LibreElec via hun handige install tool welke je HIER kan downloaden of je download de laatste versie van KAOSbox via DEZE LINK.
  4. Wanneer je de nieuwe versie op je SD hebt geïnstalleerd stop je deze terug in de Raspberry Pi en start je deze weer op, wanneer de Raspberry Pi klaar is plaats je de USB stick waarop je de backup hebt gemaakt ook terug in de Raspberry Pi.
  5. Nu ga je de backup die je in stap 1 hebt gemaakt van je OpenElec systeem terug zetten op je schone LibreElec systeem, echter kies je nu i.p.v back maken voor backup terug zetten.
  6. Wanneer je die optie hebt gekozen zoek je de gemaakte backup terug op je USB stick en start het downloadden van alle gegevens vanaf de USB stick.
  7. Zodra dit klaar is vraagt LibreElec je systeem opnieuw op te starten waarna hij de eerder gemaakte backup gaat terug zetten, dit kan een paar minuten duren. Wanneer dit klaar is zal LibreElec opnieuw starten.
  8. Nu is je systeem weer volledig hersteld naar de staat zoals hij was op je oude systeem incl. alle add-ons, instellingen en gegevens.

Nu ben je tevens voorbereid op de grote release van Kodi 8.0 welke straks via een stabiele update van LibreElec beschikbaar gesteld zal gaan worden zonder verlies van al je gegevens.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login