16 januari 2021

RealDebrid gebruiken voor Kodi en hoe te installeren…

4 min read

Met enige regelmaat kwam ik artikelen tegen over het gebruik van RealDebrid in combinatie met je Kodi/Mediabox, maar waarom zou ik betalen voor het kijken naar links dacht ik telkens weer. Uiteindelijk raad je het al, ik ben het toch eens gaan proberen om te zien hoe goed het nou echt werkt.

Voor je aan de slag kunt gaan zul je enkele stappen moet doorlopen om RealDebrid op je Kodi te gebruiken. Op zich zijn dit een paar eenvoudige stappen maar je krijgt voor een bedrag van €9 per kwartaal wel degelijk een hoop terug. Zo kijk je heel veel series en films in de best mogelijke kwaliteit die er is van 720P of 1080P met in veel gevallen een audio stream van Dolby 5.1, iets wat ik voorheen altijd miste in mijn streams. Ook is het bufferen van je streams met gebruik van Realdebrid verleden tijd.

Wil je het dus eens rustig uitproberen zijn er 2 mogelijkheden, de eerste is dat je dagelijks tussen 6 en 12 uur s’morgens de mogelijkheid hebt om het gratis te gebruiken, een soort van Happy hour zonder premium account. Daarnaast kun je ook voor het bedrag van €3 euro 15 dagen kijken of je betaald een 1 €uro meer en kijkt dan meteen 30 dagen. Wil je het dus eens rustig uitproberen is dat geen enkel probleem en zul je net als mij al snel merken dat ReadDebrid zeker de moeite waard is.

Maar hoe installeer je deze Payserver nu exact op je Kodi/Mediabox, de volgende handleiding loost je er eenvoudig doorheen:

1. Ga naar de site https://realdebrid.com en klik rechtsboven op Aanmelden.

realdebrid1

2. Wanneer je op aanmelden klikt komt er links een aanmeldscherm tevoorschijn. Vul hier je inlognaam en verdere gegevens in. Maak de inlog niet te moeilijk met allerlei hoofdletters, cijfers en tekens. Deze inlognaam moet je op meerdere plekken in KODI invullen.

realdebrid2

3. Wanneer je je hebt aangemeld, ga je naar inloggen en voer je je inlognaam en wachtwoord in.

realdebrid3

4. Nu ben je aangemeld en kun je een 15 daags abonnement nemen of meer. Klik op Premium.

realdebrid4

5. Nu zie je 4 opties verschijnen. Kies diegene uit waar je voorkeur naar uit gaat.

realdebrid5

6 Je kunt met je creditcard betalen, maar voor diegene die dat niet hebben is er ook een Paysafe kaart mogelijkheid welke ik zelf gebruik. Hiervoor moet je je eerst aanmelden op Paysafe en kun je een tegoed aanschaffen via Ideal.

realdebrid6

7. Wanneer je dat allemaal hebt gedaan is je account geactiveerd met Premium. Voor Premium staat je inlognaam, deze ga je gebruiken voor de integratie in KODI.

realdebrid7

RealDebrid integreren in KODI

URLResolver instellen

1. Ga in KODI naar SYSTEEM

realdebrid8

2. Ga naar Add-ons

realdebrid9

3. Ga naar Systeem 

realdebrid10

4. Klik op Dependencies (afhankelijkheden)

realdebrid11

5. Ga naar URLResolver

realdebrid12

6. Ga naar Configure

realdebrid13

7. Zorg dat Enable Universal Resolver is ingeschakeld

realdebrid14

8. Ga nu naar het tabblad Universal Resolvers. Onder in de lijst staat Real-Debrid, vul hier 90 in. Zorg dat Enabled en I have a Real Debrid account ingeschakeld zijn. Sluit af met OK. Nu staat de URLResolver ingesteld.

realdebrid15

SALTS (Stream All The Sources)

Hieronder de uitleg om SALTS in te stellen met RealDebrid.

  1. Ga bij openen van SALTS naar Settings. Klik dan op Add-on Settings.
    RealdebridSalts1
  2. Ga naar Source Sorting, en vul het precies in zoals de afbeelding hieronder. Sla dan op met OK.
    RealdebridSalts2
  3. Wanneer je een film of serie opent krijg de RealDebrid links met groen aangegeven. Niet alle zullen werken, maar veel wel en met top kwaliteit. De eerste stream die je zult openen komt met een code.RealdebridSalts3
  4. Vul die code op de volgende pagina in en je apparaat is geconnect.https://real-debrid.com/deviceRealdebridSalts4

De bovenstaande methode voor SALTS werkt ook voor de Add-ons van Genesis en Exodus, via de instellingen van de Add-on is er de mogelijkheid om een betaalaccount toe te voegen van RealDebrid. Na toevoeging zul je ook in die add-ons kunnen kijken naar premium links.

Review RealDebrid
  • Gebruik RealDebrid voor Kodi
4.5

Samenvatting

Mijn conclusie is dan ook dat ik na een periode van 3 maanden er toch voor heb gekozen het abonnement te verlengen met opnieuw 90 dagen, dit om de doodeenvoudige reden dat ik de meeste series en nieuwe films nu kan bekijk met DTS 5.1 geluid. Een andere reden is dat ik sommige wat oudere series nog steeds in hoge kwaliteit links heb die ik zonder de Payserver enkel nog kan bekijken in een zeer matige kwaliteit. Al met al kan ik voor een bedrag van omgerekend €3,- in de maand niet anders zeggen dat het geweldig mooi werkt.

P.S
Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat je met een account van RealDebrid enkel op 1 apparaat kunt kijken, geef je dus je inlog gegevens weg voor sharing dan wordt je account geblokkeerd en kun je niets meer kijken tot je opnieuw betaald.

Info: Door gebruik te maken van de links in dit artikel geef je mij 5 dagen Realdebrid kado, alvast bedankt.
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login