24 september 2020

Raspberry Pi 3 kan nu ook booten vanaf USB schijf

1 min read

Heel recentelijk is er een tutorial opgedoken welke het mogelijk maakt om de Raspberry Pi 3 te booten vanaf een USB schijf/stick. Iedereen die gebruikt maakt van een Raspberry Pi 1 of 2 weet al langer dat het mogelijk is/was maar voor de Raspberry Pi 3 is dit geheel nieuw.

De mogelijkheid om je Raspberry Pi 3 vanaf USB te booten is echter nog wel heel pril en dus nog niet geheel 100% werkend met alle USB schijven of sticks. Voor je hier dus mee aan de slag wilt gaan is het raadzaam een backup van je huidige systeem te maken en te knoeien met een schone installatie.

Now before a Pi will network boot, it needs to be booted with a config option to enable USB boot mode. Enabling this config option requires a special start.elf and bootcode.bin file. These can be installed by using the “next” branch on rpi-update.

Ga naar de volgende download pagina en en installeer Raspbian op je SD kaart met win32diskimager of voor osx ApplePi-Baker en bootup jouw Raspberry Pi 3. De rest van de tutorial om je installatie te kunnen booten vanaf USB kun je hier vinden.

Raspberry Pi 3 quick look at native USB boot with Tony D! @Raspberry_Pi #LIVE
Bekijk deze video op YouTube.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login