do. jan 23rd, 2020

Recensie betaald IPTV van IPTV-Kodi.nl

4 min read

Kodi wordt vandaag de dag veelvuldig gebruikt voor het kijken van je favoriete tv serie of film na keuze. Maar ook kun je Kodi gebruiken voor het kijken na IPTV, het grote probleem is dat de vele add-ons die daar voor te krijgen zijn vaak slecht werken of van korte duur zijn. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of er een goed alternatief is waar je voor kunt betalen en alles wel kunt kijken zonder problemen.

Met deze insteek ben ik op pad gegaan op het wereldwijde web en kwam op een forum IPTV-Kodi.nl tegen als goed alternatief volgens diverse gebruikers. Het pakket wat daar wordt aangeboden is echter wel betaald, dit betekend dat je voor een bedrag van €15 per maand of €120 per jaar een zeer uitgebreid pakket krijgt met ondermeer het volledige Nederlandse TV pakket incl. Ziggo Sport, Film 1, HBO en Foxsport. Daarvan zijn bijna alle zenders naast SD kwaliteit ook in full HD kwaliteit te kijken. Ook wordt er een uitgebreide EPG bijgeleverd, dit is een digitale TV gids zodat je snel en makkelijk kunt zien wat er op welk kanaal te zien is.

 

Omdat ik met dit soort diensten nogal sceptisch ben heb ik hun gevraagd of ik een proefperiode kon krijgen om hun dienst uitvoerig te testen, dit was geen enkel probleem want iedereen mag gratis 24 uur kijken om te zien of je het wat vind. Omdat 24 uur voor een recensie wat krap is heb ik van hun een volledige maand gratis aangeboden gekregen, hiervan maak ik nu vrij intensief gebruik de afgelopen 2 weken en ik moet eerlijk zeggen dat het vrij stabiel draait en werkt zolang ik maar niet langdurig full HD kanalen kijk op de Raspberry Pi 3. Ik zeg hierbij express Raspberry Pi 3 omdat ik het daarop het meest gebruik. Het is namelijk na wat zoekwerk op internet mij opgevallen dat de hardware van de Raspberry niet echt geschikt is voor hoge kwaliteit IPTV streaming wat zorgt voor bufferen of soms vastlopen van dit soort streams. Ik heb de dienst dan ook niet kunnen proberen op andere hardware om een volledig eerlijke recensie te kunnen schrijven als het gaat om full HD kijken. Iets wat op een andere hardware beter zou moeten werken, denk dan aan een M8S+ die hun bijvoorbeeld zelf aanbieden, een H96 Pro of de MAG254 welke zelfs specifiek bedoeld is voor IPTV.

Mijn ervaring met IPTV-Kodi,

Maar om toch een indruk te geven van mijn beleving deze korte recensie. Ik heb zoals eerder gezegd de dienst nu zo’n kleine 2 weken veelvuldig in gebruik en doorgaans zijn de SD streams van goede kwaliteit om er fatsoenlijk naar te kunnen kijken. Ook ondervind ik bij die streams zelden tot nooit problemen, gaat het zappen snel en werkt de EPG guide perfect. Ook kun je heel makkelijk van pakket wisselen via het zijmenu van TV en switch je snel naar een andere landen zoals Engeland, Duitsland, Turkije, Belgie enz. enz. enz. Ook die pakketen zijn zeer uitgebreid, onder Engeland vind je alle kanalen uit het Sky pakket, BD Sports en nog veel meer. Onder het Turkse pakket zitten ook veel zenders waaronder LiqTV voor alle voetbal wedstrijden en het Duitse pakket is ook volledig aanwezig incl. alle betaal zenders. Zoals ik al eerder melde ondervind ik met de SD streams zelden problemen en deze lopen doorgaans de hele dag zonder bufferen of uitval, wel was het zo dat tijdens de wedstrijd van badr hari vs rico Verhoeven op Ziggosport de stream het uiteindelijk begaf. Na wat snel zoekwerk in aangeboden zender pakket heb ik alsnog de wedstrijd kunnen zien onder het Arabische pakket in HD en engels gesproken.

Ook de ondersteuning van IPTV-Kodi.nl is erg goed, de vragen die je hebt lopen allemaal via email maar worden doorgaans binnen een half uur beantwoord en ze helpen je snel op weg als je de handleiding op hun website niet snapt. installatie op je Kodi is eigenlijk vrij eenvoudig en ik had de dienst dan ook binnen 5 minuten draaien. Enkel het aan de praat krijgen van de EPG ging wat lastiger maar met hun hulp was dit probleem ook snel opgelost. Al met kan ik best tevreden zijn met de stabiliteit van IPTV-Kodi, alleen jammer de ik niet echt goed gebruik kan maken van de Full HD kanalen, mischien dat het een optie is om ze in 720P kwaliteit aan te bieden en dat beter draait om mindere hardware als de Raspberry Pi 3.

Voor meer informatie of een test account bezoek je www.iptv-kodi.nl

Conslusie
  • Algemeen
  • SD Kwaliteit
  • HD Kwaliteit
  • zender aanbod
  • Support
  • prijs
4.2

Samenvatting

De service van IPTV-kodi is echt prima, ook zijn de zenders die ik in SD kwaliteit heb gekeken de afgelopen 2 weken vrij stabiel. HD content is echter lang niet altijd stabiel en kan soms na 10 minuten al wegvallen, dit laat ik echter in het midden of dat nu aan mijn hardware ligt of bij hun. De prijs is wel iets wat ik persoonlijk wat aan de hoge kant vind. Misschien een optie om de pakketen ook enkel in SD kwaliteit of 720P aan te bieden voor minder geschikte hardware tegen een wat lager tarief? Wil je het zelf eens proberen kun je bij hun op de website altijd een proef account aanvragen van 24 uur waarin je een goede indruk krijgt van het enorm grote aanbod aan kanalen.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login