za. mei 30th, 2020

Recensie IPTV van Moviestreamer, IPTV op zijn best…

7 min read

In Kodi zijn een flink aantal IPTV add-ons te vinden waarmee je naar een hoop buitenlandse zenders kunt kijken zonder abonnement, het grote nadeel hiervan is dat de zenders vaak kort beschikbaar zijn en vaak last hebben van buffers en vastlopen. Eerder heb ik al eens een recensie van een andere IPTV aanbieder gedaan maar ik heb nu een veel betere gevonden dankzij een tip van een lezer.

Opgelet: Ik krijg de laatste tijd veel reacties per mail over Moviestreamer dat zij klanten schofterig behandelen, producten niet retour nemen en geen antwoord geven per telefoon of email. Zelf heb ik destijds van het testen geen slechte ervaring gehad maar raad aan om beter niet met hun in zee te gaan.

TIP: In plaats van Moviestreamer zou ik je HIPtv aanraden, lees mijn review van HIPTV.nl en probeer hun 24 uur gratis uit! Hun worden zeer gewaardeerd op het Forum van Kodi Nederland en zelf maak ik nu ook al meer dan een kwartaal gebruik van deze geweldige IPTV aanbieder.

 

Het gaat om de IPTV aanbieder Moviestreamer, ik heb hun een email gestuurd met het verzoek of ik een korte trail periode kon krijgen om een goede recensie te kunnen schrijven en dit was geen enkel probleem. Nadat ik heb gemaild met hun had ik binnen een uur een trail van 72 uur voor het volledige pakket genaamd Briljant HD +. Het zender aanbod is enorm, naast het volledige Ziggo pakket incl. alles sport zenders bieden ze ook alle zenders uit de UK, USA, Turkije, Duitsland en nog veel meer aan.

Het mooie bij Moviestreamer is dat je keuze hebt uit een flink aantal pakketen zodat je altijd beschikt over de zenders die jij wilt zien, zo kun je al voor een €10 per maand of €75 per jaar kijken naar het volledige Ziggo pakket. Het Briljant HD+ pakket waar ik de trail van heb ontvangen bevat maar liefst meer dan 4700 kanalen wereldwijd en is beschikbaar voor €30 per maand of €199 per jaar wat neerkomt op nog geen €17 per maand. Echter zullen velen van ons genoeg hebben aan het standaard NL pakket van €10 per maand waarvoor je dus het volledige Nederlandse pakket krijgt, dit pakket van €10 per maand is echter niet helemaal probleem vrij heb ik via diverse berichten vernomen en zelf was ik daar ook minder te spreken over. Het alternatief hiervoor is wel wat duurder, namelijk vanaf €17,50 per maand voor een enorm skala aan zenders uit heel veel landen zoals Belgie, Nederland, Duitsland, Engeland en de USA. Dit pakket genaamd IPTV Exclusief is ook wat ik via de updates hieronder bespreek en ben ik geen enkel probleem hier mee tegen gekomen tot dusver. Alle zenders draaien bijna in hele goede kwaliteit en 75% van het NL Pakket is in 1080P en 5.1 geluid.

Een mooie bijkomstigheid is dat Moviestreamer perfect werkt op bijvoorbeeld je Smart TV van Samsung of LG met de app Smart IPTV of de gratis variant SS IPTV welke ook op de oudere modellen van Samsung en LG werkt. Je kan dan via je smart TV app kijken naar alle zenders waar je op bent geabonneerd. Maar uiteraard kun je Moviestreamer ook gewoon perfect gebruiken op je Kodi box, ik heb het naast SS IPTV op mijn Samsung TV ook draaien op mijn Raspberry Pi met libreelec Jarvis version van KAOSbox. Let wel op dat een licentie maar op een apparaat tegelijk mag worden gebruikt, kijk je dus op je Smart TV kan je niet boven ook kijken op je Raspberry Pi. Doe je dit wel krijg je eenmalig een waarschuwing en bij een 2e keer tegelijk verbinden zal je account worden geblokkeerd. Je kan het dus wel op meerdere apparaten installeren maar niet op meerdere apparaten tegelijk bekijken.

Bekijk deze video op YouTube.

Is de service dan helemaal prefect hoor ik je vragen? Nee, het is en blijft uiteraard TV kijken via internet. Hiervoor heb je sowieso een goede verbinding nodig dus het apparaat bekabeld aansluiten is het beste. Daarnaast bied Moviestreamer geen digitale EPG aan(TV Gids), hier moet je zelf voor zorgen en er zijn wel een aantal oplossingen voor te vinden als je zoekt op internet waarmee je de EPG zelf kunt maken voor het gekozen pakket op het Kodi Forum. Daarnaast kwam ik als eerste het probleem tegen dat ik het op mijn Raspberry Pi niet werkend kreeg omdat deze standaard achter een VPN zit via VPN Manager, het blijkt dus dat je niet achter een VPN mag verschuilen als je gebruik wilt maken van IPTV via Moviestreamer.nl, nadat ik de VPN had uitgeschakeld kon ik via de Raspberry Pi probleemloos kijken.

Omdat ik de dienst langere tijd ga gebruiken als mijn Daily Way of TV zal ik hieronder doormiddel van updates jullie op de hoogte houden hoe het verloopt.

Update’s betreffende het IPTV Exclusief pakket:

Update: 9 juni 2017: Inmiddels ook HIPTV.nl uitgeprobeerd en een recensie van geschreven welke je HIER VIND. goede aanbieder van IPTV met zeer behulpzame support en ondersteuning en een hele goede EPG gids!

Update 23-05-2017: Het abonnement is nu afgelopen en ik heb 3 maanden zonder al te veel problemen veel gekeken naar het IPTV Exclusief pakket en kan concluderen dat er niets mis mee is, daar tegenover is het goedkope pakket van €10 per maand bagger met veel problemen. Wil je dus gebruik maken van Moviestreamer voor IPTV moet je minsten het duurdere pakket nemen om zonder al te veel problemen te kunnen kijken. Mijn volgende aanbieder waar ik heel veel positieve reacties over krijg is HIPTV, ik ga hun vragen voor een review licenties en zal deze online zetten zodra ik het heb ontvangen en gebruikt.

Update 23-03-2017: Nog steeds kan ik met volle tevredenheid het pakket IPTV Exclusief aanbevelen, zenders draaien voor 99% stabiel en de kwaliteit doet praktsich niet onder voor kabel tv. Ook heb ik de afgelopen weekenden diverse live wedstrijden gekeken via FOX in HD kwaliteit zonder buffers of haperen.

Update 14-03-2017: het IPTV Exclusief pakket wat ik gebruik is echt enorm stabiel, ik kijk dagelijks al onze TV programma’s maar ook ieder weekend de Eredivisie top wedstrijden zonder vastlopers of enige vorm van storing. Inmiddels ook menig film gezien die ik nooit op Kodi heb gekeken maar nu heb gezien via Film1 Premiere maar zoals altijd met dat pakket heb je na een week of 2 a 3 alles wel gezien wat zij aan aanbod hebben staan. Ook is er inmiddels menig film gekeken via het On Demand aanbod en deze werken ook allemaal prima, veel films voor kinderen en ook nog eens Nederlands gesproken. Wel heb ik inmiddels diverse keren gehoord en dat geld ook bij andere IPTV aanbieders dat Ziggo het gebruik van IPTV lijkt te weren door dit te blokkeren op hun servers, door aanpassing van je DNS of nog beter het gebruik van een goede VPN kan je dit omzeilen. Ik zou sowieso kiezen voor een VPN als je Kodi veel gebruik omdat je hiermee je kijkgedrag achter slot en grendel gooit, lees hier meer over het nut van een VPN.

Update 02-03-2017: Inmiddels al weer ruim een week dagelijks TV kijken naar het IPTV Exclusief pakket van Moviestreamer en weinig tot geen problemen ondervonden. Enkel afgelopen maandag 27 februari tijdelijk niet kunnen kijken naar NPO 1 i.v.m een storing, hier hadden andere IPTV aanbieders ook last mee heb ik gelezen. Met een week of 2 kom ik opnieuw met een update!

Update 23-02-2017: Vandaag toch wat problemen met het NL Sport Deluxe HD IPTV pakket en contact gehad met Moviestreamer, keurig te woord gestaan en hij legde uit dat het NL Sport Deluxe HD IPTV momenteel niet helemaal lekker loopt door wat problemen bij de verzorgers van het pakket. Op zijn advies toch maar gegaan voor het IPTV Exclusief en dat zit wel zo BOMVOL met zenders en in erg goede kwaliteit, van Duitse kanalen tot engelse en Italiaanse zenders maar ook de USA en Canada zijn erg goed vertegenwoordigd. Uiteraard bevat dit pakket ook alle NL kanalen en heeft het ook nog eens een grote collectie aan films On Demand in het aanbod! Ik hou jullie op de hoogte hoe dit blijft draaien de komende weken.

Update 19-02-2017: Ik was na de recensie periode van 78 uur dusdanig overtuigd van Moviestreamer dat ik nu zelf het NL Sport DeLuxe HD IPTV abonnement heb afgesloten en deze blijkt wel goed te werken achter mijn VPN. ook wil ik nog even vermelden dat een EPG wel door hun wordt ondersteund maar enkel voor de MAG254 en de Formuler Z. gebruik je het dus op je Raspberry Pi zul je zelf moeten knutselen wat overigens niet moeilijk is als je de stappen volgt van het Kodi-Forum.nl zoals eerder al aangegeven.

Hardware:

Naast dat je deze dienst van Moviestreamer kunt gebruiken via je Smart TV of op je Kodi box bieden hun ook tegen niet al te hoge prijzen hardware aan die speciaal gebruikt wordt voor IPTV genaamd de MAG254, de prijzen voor deze IPTV kastjes lopen uiteen van €79,95 voor de goedkoopste tot €109,95 voor de duurste variant. Ook bieden hun Android boxen aan met Kodi en geschikt voor IPTV van hun maar uiteraard blijf je altijd goedkoper uit als je zelf op onderzoek gaat maar moet je het ook allemaal zelf werkend maken. De keuze is dus ook aan jouw of je zelf handig genoeg bent of het liever allemaal voor-geinstalleerd hebt.

Conclusie
 • Prijs
 • Kwaliteit HD
 • Service
 • Goedkope pakketen
 • Aantal zenders
 • Betaal mogelijkheden
4.3

Samenvatting

Ik heb de dienst voor een periode van 3 maand volledig mogen uitproberen en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit en de mogelijkheden die hun bieden. Naast dat je gewoon kunt betalen via Ideal, Paypal of Credit card was de ondersteuning naar mij toe prima. De meeste zenders zijn in HD te kijken en de afgelopen 3 maand heb ik weinig last gehad van bufferen. Daarnaast kun je IPTV van Moviestreamer gebruiken op de meest denkbare apparaten zoals je Kodi box, Smart Tv en android boxjes. Ook kun je voor niet al te dure prijzen een kant en klaar werkend systeem bij hun aanschaffen.

Voordelen:
+ beschikbaar op veel aparaten
+ Uitgebreid zender aanbod
+ Prijzen vanaf €10 per maand
+ Geen verplicht abonnement
+ Betalen via Ideal of Paypal
+ Telefonische helpdesk

Nadelen:
– Niet te gebruiken achter je VPN (wel het IPTV Exclusief abonnement)
– Goedkope pakketen zijn duurkoop, veel problemen en buffers.
– EPG Alleen standaard beschikbaar met een MAG254 of de Formuler Z
– VOD (Video On Demand) alleen beschikbaar via MAG254 of Formuler Z

17 thoughts on “Recensie IPTV van Moviestreamer, IPTV op zijn best…

 1. Na een dag of 3 testen een iptv voor 3 maanden afgesloten. Helaas stopt ie er nu een week mee en krijg hem niet meer aan de praat. Zou dns moeten aanpassen. Heb dit op telefoon gedaan maar zonder resultaat. Daar sta je dan. 3 maanden betaald en een week gekeken. Makkelijk verdienen zo! De week was ik overigens wel tevreden maar hadden wel kunnen zeggen dat ie na een week ophoudt…

  1. Mijn ervaring is dat het prima draait tot nu toe, ik heb het VIP Europa IPTV pakket voor een maand afgesloten en op wat kleine probleempjes na draait deze nu weer prima, heb ook niets hoeven aanpassen. Neem anders even contact met hun op via de mail hij heeft mij prima geholpen toen er problemen waren afgelopen donderdag….

   1. Hoi. Dank je voor reactie. Mooi dat het bij jou goed draait. Heb ik gedaan. Toen werd er gemeld dat ziggo het zou tegenhouden en ik de dns moest aanpassen . Op de telefoon aangepast maar werkt nog steeds niet meer via wifi. Heb jij ook ziggo?

    1. Nee ik gebruik Caiway maar mijn Kodi zit wel achter een VPN misschien dat dat het doet? Ook heb ik het VIP Europa IPTV pakket en die draait ook prima. Heb alleen wat problemen met loops gehad van woensdag op donderdag en dat kwam door servers van de stream aanbieder zijden hun maar dat is inmiddels wel weer opgelost. Aan de andere kant het is en blijft IPTV wat nog aardig in de kinderschoenen staat dus er zullen zo nu en dan wel wat problemen zijn. Ik zou toch nog een keer contact met hun zoeken als ik jouw was want het moet op te lossen zijn, ik ben zelf ook nog aardig nieuw op dit gebied qua IPTV dus kan je verder niet echt helpen, sorry….

     1. Dank voor je informatie en reactie in ieder geval. Geniet ervan want op zich was het pakket top de tijd dat het werkte!

 2. Hier ook problemen, eerst een maand geprobeerd. werkte goed nu voor 3 maand afgelsoten, maar werkt totaal niet meer. Het hele weekend bezig met DNS aan te passen maar niets werkt. Heb er al talloze geprobeerd. Op 4G werkt het goed, dus probleem is dat Ziggo blokkeert.

  Misschien langer wachten dat de DNS is overgenomen en de oude is verwijderd ondanks flush.
  VPN gebruiken een oplossing
  De hele Ziggo eruit en overstappen op een glasvezel aanbieder.

  1. Ja maar daar kan moviestreamer niet zo gek veel aan doen als ziggo alles blokkeert, gewoon een vpn nemen is een sowieso een goede oplossing voor je privacy en werkt iptv ook prima mee.

 3. Zijn oplichters. Je betaald en binnen een week werkt er heel veel niet meer.
  Het ligt natuurlijk nooit aan hun.
  Helpdesk is asociaal en arrogant en zeer dreigend.
  Niet doen, niet in zee gaan met die lui.

  1. Jammer dat je dit zo ervaart Ben, ik heb geen problemen gehad en toen deze er we was is het keurig opgelost door hun, tot nu toe kijk ik dagelijks naar het pakket en heb totaal geen problemen met de zenders en draait het allemaal toppie. Maar dat is mijn ervaring he, iedereen kan het anders ervaren uiteraard. Maar er zijn goede alternatieven zoals rapidtv maar hoor ook veel positieve geluiden over hiptv.nl meer daarover vind je op het kodi-forum.nl onder iptv…

  2. Ben heeft helemaal gelijk, ik deel zijn ervaring. Vele zenders werken bij mij al weken niet meer en als ik klaag schrijft men (in gebrekkig Nederlands) dat ik het ergens anders niet beter kan vinden. Of ze wijzen naar de voorwaarden.

   Ik vermoed dat de positieve reacties die ik her en der op internet lees fake zijn.

   Ik ga bekijken wat ik juridisch aan deze zwendel kan doen.

   1. Ik heb zelf het iptv exclusief voor 3 maand nu en draait echt zonder problemen, menig voetbal wedstrijd en formule 1 gezien zonder vast lopen. Een andere hele goede oplossing is hiptv.nl van het kodi-forum deze schijnt echt heel goed te werken zal hier binnenkort een recensie van schrijven.

 4. Heb een m3u link aangeschaft via moviestreamer, zeer ontevreden, veel deadlinks en het laden van de zenders gaat zeer traag (150mbps hier).
  Op mijn email ontving ik een nogal botte reactie die neer kwam op helaas, pech, geld weg.
  Ook ontving ik geen nieuwe m3u, er werd ook geen oplossing geboden.
  Ik raad dit bedrijf zeer af, het zijn zakkenvullers, geen service
  Voorheen kocht ik m3u links via sossolutions.nl, die werkte perfect en snel, helaas zijn ze er enkele maanden geleden mee gestopt.
  Waarschijnlijk omdat BREIN hen achter de broek heeft gezeten.

  1. Dat is inderdaad vervelend om te horen maar zoals ik eerder aangaf heb ik geen problemen ondervonden met hun. Ook werkt het hier allemaal erg goed maar ik heb dan ook het duurde pakket van 17,50 per maand voor vip iptv. Ik kan overigens je adviseren om naar hiptv.nl te gaan, hiermee hebben diverse mensen die ik ken hele goede ervaringen en je kan voor ondersteuning altijd terecht op het kodi-forum.nl.

   1. Top dat je nu wel wat hebt dat voor jouw goed werkt, zal deze aanbieder binnenkort ook eens aan een test onderwerpen. Maar moet eerlijk zeggen dat het IPTV Exclusief van Moviestreamer ook totaal geen problemen geeft, altijd werkend en nu al ruim 2 maanden zonder problemen aan het kijken.

 5. @cdfreak: bedankt voor je reactie, ondersteuning heb ik niet nodig, alleen goed werkende links, de m3u die ik gekregen heb van moviestreamer.nl is een drama, de helft werkt niet.
  Ik ben zelf ook bezig geweest lijsten samen te stellen van diverse playlists die her en der vrij zijn te downloaden, google “daily m3u playlist”.
  Heb hier KODI Krypton draaien op een raspberry PI en PC en op Android, i.c.m. de KAOSBOX.TV repository, is heel goed te doen maar kost veel tijd.
  Maar ik ging voor het gemak, en dan is € 10 zondegeld als de helft niet werkt en bovendien je wordt afgepoeierd door dit soort “resellers”.
  Ik blijf er bij: KOOP OF BESTEL NIETS BIJ DIT LOUCHE BEDRIJF.

  1. Hoi Michael, bij hiptv.nl kun je een trail aanvragen en de mensen die ik ken die daar een abbo hebben lopen zijn heel tevreden en alles werkt goed. Als mijn abo bij moviestreamer in mei is afgelopen ga ik deze iptv aanbieder uitproberen en een recensie over schrijven. De abbo van moviestreamer voor €10 is inderdaad niet geweldig dat lees je ook in mijn recensie het iptv exclusief van €17.50 daar tegenover werkt gewoon heel goed maar is bij hiptv.nl slecht €15 per maand en werken alle links wel en wordt je bij een probleem niet afgepoeierd van wat ik heb heb gehoord .

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login