wo. nov 20th, 2019

Sony geeft eerste details over de PS5…

2 min read

Dat er door Sony hard gewerkt wordt aan een opvolger van de PS4 is geen twijfel over, echter was alles wat tot nu toe bekend was gebaseerd op speculaties……

Mark Cerny die ook heeft gewerkt aan de PS4 is ook weer aanwezig bij het team dat werkt aan de PS5. In een interview met Wired heeft hij onlangs de eerste details bekend gemaakt omtrent de nieuwe console. Ten eerste hoeven we de PS5 nog niet dit jaar te verwachten, waar hij wel meer over wist te zeggen is de inhoud van de PS5.

Voor de CPU maakt Sony gebruik van een derde generatie AMD Ryzen chip, deze is uitgerust met acht cores en de nieuwe 7nm Zen 2 microarchitecture. De videokaart, oftewel de GPU is weer gebaseerd op de Radeon Navi-familie. Daarbij ondersteunt de PS5 ray tracing waarmee je prachtige lichteffecten krijgt.

Een ander aspect waar Sony dit keer veel aandacht aan geeft is het geluid doordat de CPU en GPU 3D audio aankan. Op deze manier komt een game nog meer tot leven. Wat VR betreft was hij kort en gaf verder geen details maar zal zeker een belangrijke rol spelen.

Het laatste onderdeel wat hij wist te bespreken in het interview was de komst van een razend snelle SSD-schijf. Om de snelheid hiervan te demonstreren liet hij zien hoe snel het fast travel gaat in Spider-Man. Op de PS4 neemt dit zo’n 15 seconden in beslag maar op de PS5 is dit terug gebracht naar 0.8 seconden. Tevens bevestigd deze demonstratie dat PS4 games moeiteloos draaien op de PS5. De dev-kit was overigens afgedekt dus konden ze niet zien hoe het er ongeveer uit zal komen te zien.

En tot slot, de PS5 zal een resolutie van 8K aankunnen dus is tevens volledig voorbereid op de toekomst. Ook kan je nog steeds gewoon games op disc kopen of digitaal uit de Playstation Store en zul je met release zien dat er bepaalde games zijn die zowel op de PS4 als de opvolger verschijnen.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login