20 januari 2021

Sony haalt Cyberpunk 2077 uit de Playstation Store…

2 min read

Het is nu iets meer dan een week geleden dat de nieuwste game van CD Projekt Red Cyberpunk 2077 uitkwam, sinds de lancering is er echter een enorme stroom aan boze reacties op gang gekomen omdat het spul vol met grote bugs zit…..

Nou is dat iets wat ik persoonlijk gezien wel had verwacht, de game is enorm ambitieus geweest en moest het ook nog eens zien voor elkaar te krijgen om te draaien op de 7 jaar oude hardware als de Plastation 4 en Xbox One. Gelukkig ben ik een van diegene die in het bezit is van een Playstation 5 en sinds ik patch 1.04 erop heb staan en de game van intern naar mijn externe SSD heb verhuisd werkt het prima, geen crashes meer. Ja af en toe nog wel wat vreemde dingen maar niets game breaking zeg maar.

Maar daar gaat het hier nu niet over, na lang getouwtrek en excuses van de ontwikkelaar heeft Sony de game uit de Playstation Store gehaald en kan iedereen die ze geld terug wil een procedure starten. wil je dus je centen terug omdat het bij jouw allemaal niet naar tevredenheid is ga dan hier heen.

CD Projekt Red plaatste een bericht op zijn investeerderswebsite waarin de beslissing van Sony werd bekendgemaakt ( pdf ):

De beslissing [om Sony’s beslissing bekend te maken] werd genomen na onze discussie met SIE [Sony Interactive Entertainment] over een volledige terugbetaling voor alle gamers die Cyberpunk 2077 via de PlayStation Store hadden gekocht en op dit moment een terugbetaling willen. Alle exemplaren van de game die eerder digitaal in de PlayStation Store zijn gekocht, blijven beschikbaar voor gebruik door hun respectievelijke kopers. Gamers kunnen nog steeds fysieke versies van de game kopen in winkels en postorderbedrijven. Alle kopieën, zowel digitaal als fysiek, blijven ondersteuning en updates ontvangen van het bedrijf.

Het is onduidelijk wanneer Sony van plan is Cyberpunk 2077 terug te brengen naar de PlayStation Store; In de notitie van het bedrijf staat dat de game tot nader order niet beschikbaar zal zijn in zijn digitale vorm. Wordt vervolgt dus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login