di. feb 25th, 2020

Sunvell T95X TV box van gearbest getest…

2 min read

Inmiddels gebruik ik al lange tijd de Raspberry Pi als mijn Mediaspeler maar zie toch dat deze langzaamaan een kleine achterstand oploopt als het gaat om 4K ondersteuning en HEVC. De laatste tijd zie je namelijk het HEVC formaat steeds meer tussen je scrappers dus tijd om eens wat anders te proberen.

Ik was niet van plan om meteen een hoop geld aan een Android TV box uit te gaan geven omdat ik hem toch voornamelijk wou gaan gebruiken voor Kodi welke ik vanaf SD of USB wou laten opstarten. Daarvoor ben je een S905 of S905X van Amalogic nodig en deze heb ik gevonden in de Sunvell T95X welke ik bij Gearbest heb besteld voor de ongelooflijke prijs van €33,- tijdens de flashsale.

Voor dat geld krijg je meer dan waar, in eerste instantie ben ik een uurtje of wat bezig geweest om met de Android geinstalleerde versie te spelen wat bijzonder aardig werkt zonder al te veel problemen. Wanneer je echter de nieuwste versie van Kodi 17 via de Playstore erop gaat zetten en films of series gaat kijken merk je dat deze box daarvoor niet helemaal goed werkt.

Tijd dus om over te gaan op LibreElec voor de S905X en deze te booten vanaf een Samsung Evo 16GB SD en om dat te doen volg je eenvoudig deze handleiding van het LibreElec forum. En wanneer je vanaf SD LibreElec draait merk je dat deze box meer te beiden heeft dan een Raspberry Pi. Standaard heeft het meteen goede CEC ondersteuning maar ook de bijgeleverde AB is prima om mee te werken, Video’s draaien super smooth en HEVC kan worden afgespeeld zonder enig probleem en dat allemaal voor slechts €33,- is ongelooflijk.

Wanneer je overigens wel een keer Android wilt gebruiken volstaat het om de box uit te schakelen en de SD te verwijderen waarna hij meteen weer opstart met Android welke overigens versie 6.1 is, wil je terug naar LibreElec sluit je de box af en doet de SD kaart er weer in en hij start meteen weer op in Kodi!

Bij deze verkoper op Gearbest heb ik mijn Sunvell Gekocht, klik hier.

 • Design
 • Android
 • LibreElec
 • Mogelijkheden
 • Gebruiksgemak
 • Prijs 5
4.8

Conclusie

De Sunvell T95X die ik heb besteld bij Gearbest is snel geleverd binnen 14 dagen, de box levert prima prestaties wanneer je hem wilt gebruiken voor Android maar helemaal als je hem voorziet van LibreElec vanaf SD. Vloeiende beelden, Goede HEVC ondersteuning en zeer snel! De prijs die ik heb betaald was €33,- tijdens de Flashsale van Gearbest en is zijn geld meer dan waard!

5 thoughts on “Sunvell T95X TV box van gearbest getest…

 1. Beste Twirp,

  Ga ook eens kijken hoe deze box werkt bedankt voor je artikel.

  1. Daar krijg je geen spijt van, wel zorgen dat je dat LibreElec draait via een SD of USB stick…

    1. Netflix draait prima op deze box maar Ziggo app denk ik niet omdat hij is geroot en dat word niet toegestaan volgens mij door de app maar dat weet ik niet zeker. Overigens draai ik deze box niet als standaard met Android maar draait hij vanaf microsd op LibreElec…

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login