26 november 2020

Twirp geeft je 3 redenen voor een VPN….

2 min read
Dit keer wil ik jullie 5 goede redenen opsommen wat het belang van zo'n VPN is......

Privacy en veiligheid zijn 2 zaken die ik bij alles wat ik op internet doe voorop stel. Dat is ook een van de redenen dat ik met enige regelmaat een post aan dit onderwerp besteed. Dit keer wil ik jullie 5 goede redenen opsommen wat het belang van zo’n VPN is……

Als je wel eens gebruik maakt van openbare wifi.

De meeste van ons maken met regelmaat nog gebruik van een gratis WiFi signaal als we ergens zijn en we geen grote databundel of goed bereik hebben. Als je gebruik maakt van zon’n openbare wifi, dan kunnen kwaadwillenden gemakkelijk allerlei gegevens van je apparaat trekken. Als je inlogt op openbare wifi en vervolgens verbindt met je eigen VPN, dan is jouw internetgebruik afgeschermd van ongewenste pottenkijkers.

VPN als onzichtbaarheidsmantel.

Wil jij niet dat bijvoorbeeld Google en anderen hun neus in jouw zaken kunnen steken, dan is een VPN ook een goede oplossing. Google lijkt namelijk steeds meer op ‘Big Brother’ en geen enkele move in de online wereld blijft haast nog ongezien. Door gebruik te maken van een VPN creëer je een soort van onzichtbaarheidsmantel waarmee je je IP-adres en andere gevoelige informatie niet prijsgeeft.

Om films en series te kunnen streamen of kijken.

Gebruik van bijvoorbeeld Popcorn Time of kodi Add-ons om films en series te kijken kan beboet worden als ze je IP achterhalen. Maar ook het gebruik van bijvoorbeeld de Pirate Bay die door veel providers wordt geblokt en het kijken van US Content op Netflix kan bij sommige VPN’s zonder enig probleem.

Conclusie

Zo zie je maar dat het gebruik van een VPN als Private Internet Acces (PIA) of bijvoorbeeld NordVPN 2 hele goede keuzes zijn. Mijn 1e keus en de VPN die ik al jaren gebruik is Private Internet Acces, maar NordVPN is een hele goede 2e keus maar wel iets duurder dan PIA.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login