Usenet-provider verantwoordelijk voor illegale downloads

en Duitse rechter heeft in de rechtszaak van GEMA tegen Aviteo, het moederbedrijf van UseNeXT, uitgesproken dat UseNeXT wel degelijk verantwoordelijk is voor de copyrightschendingen die gebruikers maken…..

Niet meteen in paniek raken maar in Duitsland is er nu een rechter die voor het eerst meegaat in de gedachte dat Usenet providers wel degelijk verantwoordelijk zijn voor de illegale content die vaak daar is te vinden….

Een Duitse rechter heeft in de rechtszaak van GEMA tegen Aviteo, het moederbedrijf van UseNeXT, uitgesproken dat UseNeXT wel degelijk verantwoordelijk is voor de copyrightschendingen die gebruikers maken. “Online diensten als UseNeXT focussen zich voornamelijk op het downloaden van materiaal waar copyright op rust en hiermee worden grote winsten gemaakt door de operators,” aldus GEMA.

Met deze uitspraak in Duitsland hebben de rechters een belangrijk precedent geschapen voor vorderingen tot schadevergoeding in verband met internetpiraterij. Het gaat hier wel om een uitspraak in Duitsland maar het zo zomaar eens kunnen dat ze hier ook meegaan met deze gedachte in de toekomst.

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Login

Lost your password?