di. aug 11th, 2020

Installeer HENkaku, Vitamin en vpk bestanden op je PS Vita

4 min read

Inmiddels is het al weer een aantal weken mogelijk om homebrew te kunnen draaien op je PS Vita met firmware 3.60. Daarnaast kondigde een groep genaamd Team Freek vorige week tot overmaat van ramp voor Sony de App Vitamin aan. Deze maakt het mogelijk om PS Vita games in .vpk formaat te installeren via VitaShell.

Door een lek afgelopen weekend verscheen een vroege versie van Vitamin op het internet en besloten de makers in eerste instantie de ontwikkeling ervan verder te stoppen. Echter een van de makers genaamd TheFlow heeft  besloten de homebrew app alsnog uit te brengen.

Eerst verscheen begin deze week versie 1.0 welke maar overweg bleek te kunnen met een beperkt aantal games, kort daarna kregen we een update met versie 1.1 welke al een hele hoop meer titels ondersteund en de TheFlow heeft inmiddels belooft dat een volgende versie nog veel meer game support krijgt. Games die met Vitamin worden gedumpt zijn inmiddels volop te krijgen via diverse site’s en zijn in het bestandsformaat .vpk wat een soort van .zip formaat is. om Vitamin en andere homebrew te kunnen gebruiken moet je eerst HENkaku op je PS vita hebben geïnstalleerd.

Maar hoe installeer je nu eigelijk HENkaku op je PS Vita? Ten eerste moet je zorgen dat je PS Vita op firmware 3.60 zit, zit je lager dan kun je met QCMA eenvoudig je Vita updaten naar versie 3.60 (klik hier voor een uitleg). Zit je inmiddels op de nieuwste firmware 3.61 dan heb je pech, deze update heeft Sony namelijk onlangs vrij gegeven i.v.m de HENkaku hack voor de Vita en maakt het gebruik ervan onmogelijk voorlopig.

Om Homebrew en .vpk files op je Vita te kunnen installeren heb je ten eerste HENkaku nodig, als je inmiddels hebt ge-update naar versie 3.60 of daar al op zit volg je de volgende paar stappen:

 1. Start je PS Vita met firmware 3.60 op
 2. bezoek daarna met je browser het volgende adres: https://henkaku.xyz
 3. druk op de Install button
 4. Nu krijg je als alles goed gaat een welkoms bericht die er als volgt uitziet: “Welcome to HENkaku”
 5. Klik nu op oke en HENkaku zal worden geinstalleerd, zodra dit is voltooid sluit de browser vanzelf af en zie je MoleCullarShell buble op je PS Vita scherm.
 6. Iedere keer wanneer je de PS Vita volledig uit hebt gezet dien je opnieuw de hack te installeren via de buble waar je aan de linkerzijde install ziet staan. Ook kun je via deze link een offline installer installeren voor wanneer je geen internet verbinding hebt.

Nu ben je klaar om via de MoleCullarShell buble homebrew op je PS Vita te installeren zoals Vitamin, maar uiteraard kun je ook heel veel andere home-brew vinden waaronder emulators. Een andere aanrader is om de VHBL loader te installeren waarmee je een hoop PSP homebrew kunt gebruiken op je PS Vita, gebruik deze link om dat te doen.

Ook kun je nu naast het installeren van homebrew via HENkaku .vpk games installeren op je PS Vita welke door de community zijn gedumpt en jij dus nu kan spelen zolang de HENkaku hack actief is op je Vita. Om een .vpk naar je vita te sturen gebruik je de volgende stappen:

 1. Start HENkaku op je PS Vita met firmware 3.60
 2. wanneer HENkaku is gestart druk je op select
 3. nu kun je via FTP je Vita memory card benaderen
 4. maak in de map ux:0 een map genaamd Vitamin
 5. Hierin plaats ik altijd mijn .vpk files
 6. wanneer je een .vpk hebt ge-upload via FTP naar je Vita sluit je de FTP verbinding door op je rondje te drukken van je Vita
 7. Ga nu naar de folder ux:0 en dan Vitamin
 8. klik hierin op de .vpk file van je keuze en installeer deze
 9. Nadat de .pkg is geinstalleerd kun je hem verwijderen door op de file te gaan staan en op de triangle van je PS Vita te drukken waarna je kunt kiezen om de file te deleten.

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gevolgd kun je HENkaku verlaten en zie je de geïnstalleerde .vpk game of home-brew app op je Vita desktop staan. Je kan overigens ook de methode van hackinformer gebruiken om .vpk files met QCMA naar je vita te sturen of om van je Vita naar je PC te brengen.

Zoals je ziet is de PS vita aardig bezig een volledig gekraakt systeem te worden, wil je gebruik maken van al deze mogelijkheden dien je wel te zorgen dat je nooit meer online gaat met je PS Vita, hiermee loop je een sterk risico dat je account door Sony in de toekomst wordt ge-banned en je alle content die aan het account hangt kwijt bent. Zorg daarom dat je ten aller tijde voor je de HENkaku hack installeert bent uitgelogd uit het Playstation Netwerk! Tot nu toe heeft Sony nooit account’s ge-banned door gebruik van vorige hacks maar deze hack is een stuk gecompliceerder dan de vorige hacks en maakt tevens piraterij op de PS Vita mogelijk dankzij de app Vitamin.

Een paar leuke site’s om in de gaten te houden betreffende alle hacks voor de PS Vita zijn: Wololo.net en Hackinformer, zelf plaats ik geen links naar de homebrew app Vitamin omdat deze copyright materiaal de-crypt. Tot slot nog 2 video’s voor de liefhebbers, de eerste video laat Vitamin in actie zien en de 2e video laat je zien hoe je .vpk files installeert op je PS Vita via HENkaku.

Bekijk deze video op YouTube.

How to install homebrew VPK packages on your HENKaku enabled PS Vita or PSTV
Bekijk deze video op YouTube.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.

Login