Een VPN wordt steeds meer onmisbaar…

Waarom wordt het vandaag de dag steeds belangerijker om je verbindingen te voorzien van een goede VPN? Wij leggen het je uit….

Nog even en we kunnen vandaag de dag niet langer zonder een goede VPN want steeds vaker krijgen we te maken met schending van onze privacy door wetgevingen als bijvoorbeeld de Sleepwet. Naast bescherming tegen meekijken van anderen helpt het ook mee tegen zaken als Ransomware en Malware…

Zo zien we dat Ransomware langzaam aan een plaag begint te worden welke er voor zorgt dat een computer als ware wordt gegijzeld en dan met name op Windows pc’s. Een Vpn metselt deze kwetsbaarheden niet dicht maar een vpn-verbinding is echter wel versleuteld en het internetverkeer dat je genereert lijkt daardoor afkomstig van de vpn-server waarmee je bent verbonden. Hiermee wordt het voor malware en hackers een stuk  lastiger om je te identificeren en bekende kwetsbaarheden voor je systeem zo uit te buiten. Daarnaast is een VPN ook onmisbaar voor wie zijn netwerkverkeer en persoonsgegevens graag afschermt.

Zo is er recentelijk in de eerste kamer goedkeuring gegeven aan de nieuwe sleepwet wat de Nederlandse geheime diensten rechten verleent door onbeperkt internetverkeer onderscheppen, analyseren en opslaan in enorme databases, waarbij het veiligheidsargument wordt aangevoerd om iedereen te  kunnen volgen waar nodig. Ook krijgen geheime diensten het recht om jouw opgeslagen gegevens aan buitenlandse geheime diensten toe te spelen en ligt ‘function creep’ op de loer. Dit zou bijvoorbeeld ook allemaal kunnen worden gebruikt (niet dat het gebeurt misschien) voor de belastingdienst bijvoorbeeld, je zorgverzekeraar, vakantieverzekering, bank, werkgever en ga zo maar door. Door je verkeer zoveel mogelijk te versleutelen is jouw aandeeltje in het enorme sleepnet tenminste nog deels waardeloos.

Dan is er nog de vorm van internet censuur welke niet langer enkel door regime’s als China en Turkije wordt gebruikt om ons af te sluiten van bepaalde site’s of diensten. Zo zijn bij ons in Europa als sites als The Piratebay, KickAssTorrent of andere dubieuze sites als 4Chan voorzien van een blockade zodat deze niet meer toegankelijk zijn voor ons. En als we zo doorgaan in Europa zou ook zomaar WikiLeaks wel eens van een block kunnen worden voorzien want deze is voor onze overheden ook lastig genoeg. Het zou niet alleen een zorgelijke ontwikkeling zijn, maar maakt het nut van een VPN steeds groter om zo al je privacy nog een beetje te waarborgen en je toegang te geven tot sites die worden geblokkeerd. en wat de prijs betreft hoef je vandaag de dag ook niet meer de jackpot te betalen want er zijn een aantal zeer goede vpn’s tegen betaalbare prijzen zoals Private Internet Acces of NordVPN.

Lees meer over Private Internet Acces.

Lees meer over NordVPN.

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Login

Lost your password?