Image default
Computers

Waarom zou je een VPN gaan gebruiken op internet?

Vandaag de dag krijgen steeds meer mensen te maken met vervelende zaken zoals Malware en ransom ware maar ook met inbreuk op hun privacy door dat hackers je computer besmetten en overnemen. Een goede manier om het voor die gasten lastig te maken is het gebruik van een VPN.

Zelf maak ik inmiddels al enkele jaren gebruik van een VPN, niet enkel om vervelende software en hacks buiten de deur te houden, maar ook om mijn privacy meer te waarborgen. Vandaag de dag leggen overheden steeds meer beslag op al onze data gegevens en met een goede provider als Private Internet Acces verberg ik mij achter een andere IP.

Hotspots

Ook wanneer ik op vakantie ben of in openbare ruimtes waar ik gratis gebruik kan maken van WiFi is een VPN geen overbodige luxe, juist in de soort ruimtes zijn steeds vaker hackers actief om via jouw verbinding illegale zaken uit te voeren of nog ergen om jouw gegevens te stelen. Alle verkeer wat namelijk via een WiFi hotspot loopt word  niet versleuteld verzonden binnen de hotspot.

Torrents & Mediaspelers

Ook als je in het bezit bent van een Mediaspeler zoals Kodi kun je tegenwoordig jouw box achter een VPN zetten zodat alles wat je via je Kodibox kijkt niet bekend is bij je provider. Wanneer je daarnaast zo nu en dan gebruik maakt van een torrent netwerk ben je ook beschermd tegen het feit dat je IP kan worden opgespoord door bevoordeeld instanties als Brein.

Samengevat

Nu vandaag de dag steeds meer malware en hackers zich richten op ons als gewone consument, maar ook instanties en overheden steeds meer beslag leggen op onze privacy is het des te meer aan te raden je verbindingen achter een goede VPN te gooien. Uiteraard is de keuze welke VPN je gaat gebruiken helemaal aan je zelf maar mijn ervaringen met Private Internet Acces zijn geweldig.

TIP: Gebruik een VPN voor je Kodi systeem en vergeet niet om eens Real-Debrid een maand te proberen!

Related posts

Waarom zou je een VPN gaan gebruiken?

Cdfreak

Windows 10 aangekondigd

Cdfreak

De beste Old School Torrent Tools voor Mac…

Cdfreak

Twirp maakt gebruik van cookies om deze website goed te laten functioneren en het gebruik daarvan te analyseren en te verbeteren. Wil je meer over ons weten klik dan op more. Verder geld door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website aan geeft akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Accept Read More

Login

Lost your password?