Xbmc Raspberry Pi MediaBox

–Pagina is bijgewerkt op 26 augustus 2017–
 Laatste Nieuws: Sreamen en Streamingkastjes zijn niet langer LEGAAL! lees hier meer over Kodi builds en kastjes. Bouw eenvoudig je eigen build met de ZeitGeist skin en Kodi Uk TV Community Portal.

Alles Kijken, want jij bepaalt wat je ziet met de Kodi MediaSpeler!

De MediaBox (Raspberry Pi) is een kastje dat je binnen een paar seconden hebt aangesloten op je TV. Daarna geniet je direct van je eigen thuisbioscoop. Kijk naar films, series, sport en nog veel meer op je zelf gemaakte Kodi box. Hoe je zelf een box maakt vind je allemaal terug op deze pagina, veel plezier met je Kodi Mediaspeler.

Let op dat het kijken van content waar geen rechten voor zijn betaald sinds april 2017 niet langer is toegestaan. Twirp is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk als het gaat om Add-ons welke jij installeert om te kijken naar content welke zijn verkregen uit illegale bron. Doe je dit toch kun je het beste gebruik maken van een goede VPN als Private Internet Acces om te zorgen dat je handelingen op internet niet voor iedereen toegankelijk is.

**Raspberry Pi 3 vanaf €39,95 bij Alternate, bestel hem hier!**

**Android S905X Box vanaf €25 incl. verzenden bij Gearbest**

De MediaBox is een mediaspeler die niets download maar enkel streamt vanaf het internet, naast een hele hoop Live content en vele plugins kun je ook genieten van Uitzending gemist van alle bekende kanalen zoals Nederland 1, 2 en 3 maar ook RTL 4, SBS en Veronica in prima kwaliteit. Voortaan bepaal je zelf wat je kijkt en wanneer. De MediaBox draait op de Raspberry Pi met een custom build van Openelec (KAOSbox) waarover we hier onder meer vertellen.

Info voor bezitters van Dit is TV:

Gezien het enorme aantal klachten van Dit Is TV gebruikers op ondermeer forums en de Facebook pagina van Dit is TV wou ik toch even laten weten dat je gewoon in het bezit bent van een Raspberry Pi draaiend op een aangepaste skin met Openelec. Ze vragen enorm veel geld voor hun product maar service is nergens te vinden, advies luidt dan ook: Formateer je huidige SD kaart van Dit is TV en download Kodi voor je Android of Raspberry Pi en installeer SuperRepo voor al je Add-ons. Het gebruik van complete builds als KAOSbox is niet langer mogelijk omdat deze niet meer zijn toegestaan sinds de uitspraak van het Hoge gerechtshof dat streamen uit illegale bronnen gelijk staat aan downloaden uit illegale bron.

Houd je kijkgedrag geheim, neem een VPN als Private Internet Acces!

De Raspberry Pi

600px-Raspberry_pi_banner

Tegenwoordig wordt je op Marktplaats maar ook op internet doodgegooid met mediaspelers die voor flinke prijzen over de toonbak gaan terwijl het in veel gevallen gaat om een Raspberry pi en nu ook de Raspberry Pi 2. Dit is een simpel maar zeer effectief mini computertje ter grote van een credit card wat in een klein omhulsel kan worden geplaatst en dat is wat de meeste dan ook doen. Voor rond de €55 A €65 euro heb je een complete set incl. 8GB SD, behuizing, voeding, HDMI kabel en Ethernet kabel.

Schaf vandaag nog een Raspberry Pi 3 aan, kijk hier.

Of koop een Android Box vanaf €25 Euro bij Gearbest!

De software voor de Pi

Om van een Raspberry Pi een media center te kunnen maken moet je software hebben welke op een SD kaart moet worden geplaatst waarbij kan worden gekozen uit bijvoorbeeld Raspbmc of Openelec maar de beste die je momenteel kunt vinden voor de Raspberry is KAOSbox. De installatie van beide Xbmc varianten is zeer eenvoudig te doen door van de betreffende website een kant en klare Image te downloaden die door middel van Apple Pi Baker voor OSX of met Win32Diskimager voor Windows op je SD kaart kan worden gezet waarna je de SD in je Raspberry Pi doet en kan het feest beginnen.

Software voor Xbmc:

Uiteraard is enkel een Xbmc installatie niet voldoende wanneer je gebruik gaat maken van een Raspberry Pi als media center, zo staat er in het begin de standaard Skin op Xbmc welke voor bediening van de Pi niet echt heel erg handig is maar staan er verder geen plugins op geïnstalleerd waarmee je de wereld aan films, series en tv kanalen kan streamen van Internet. Echter zijn alle plugins die goed zijn zoals onder ander: Genisis, NaviX, SportsDevil en nog veel meer gemakkelijk op je Pi te installeren door het downloaden van slecht een enkele repo genaamd Super Repo. Download je echter de KAOSmediabox image van dit blog of op www.kaosbox.tv dan hoef je geen plugins meer te downloaden of te installeren want deze zijn meteen voor geïnstalleerd.

Klik hier voor Super Repo installer video

Kijken op een Android box met LibreElec:

Naast een Raspberry Pi zijn tegenwoordig ook goedkope Android Kastjes zeer interessant om te gebruiken in samenwerking met een Amalogic S905 of S905X processor. Zelf heb ik hiervoor gekozen voor de Sunvell T95X welke ik ook heb ge-reviewed en als zeer geschikt heb aangemerkt. uiteraard hoef je niet specifiek voor deze versie te kiezen maar als je goede ondersteuning wilt voor LibreElec vanaf Sd kies dan voor een Android box met een Amalogic processor S905 of S905X. Het grote voordeel van een box als deze is dat je goede ondersteuning hebt voor het nieuwe formaat HIVC maar ook dat je content in 4K kunt kijken met HDR zonder problemen.

Lees hier mijn review van de Sunvell T95X.

Klik hier voor een S905 of S905x image voor je Android box

Klik hier voor een installatie handleiding S905, S905X of S912

Klik hier voor een S905 box van Gearbest.

Klik hier voor een S905 box van AliExpress.

New: IPTV kijken!

Iets wat nog aardig in de kinderschoenen staat maar eigenlijk best goed werkt is het kijken van IPTV op je Mediabox/Kodi, hiermee kijk je naar alle zenders uit het Ziggo pakket vanaf €10 per maand. Ik heb nu een aantal IPTV aanbieders geprobeerd en welke mij het beste bevalt is met stip HIPTV.nl, ik heb over hun onlangs nog een recensie geschreven die je HIER VIND. Meer info over andere aanbieders vind je op het Kodi-forum.nl waar iedereen klaar staat om je te helpen. Om IPTV in te schakelen volg je DEZE VIDEO van Youtube of klik hier voor een uitleg.

Enkele IPTV aanbieders zijn:

Install Kodi & Covenant without complete build:

De beste add-on voor Kodi op dit moment van schrijven is Covenant, het heeft ondersteuning Trakt, Real-Debrid en bied alles wat je nodig hebt om te kijken naar films en series. Let wel op dat het gebruik van Add-ons welke als doel dienen om te kijken naar content waar geen rechten voor zijn betaald strafbaar is, ook als je streamd!

Bouw je eigen Build met skin & Add-ons:

Omdat het tijdperk van kant en klare builds zeer schaars begint te worden heb ik een snelle tutorial gemaakt waarin je de skin Zeitgeist installeert samen met de KODIUK TV Community Installer zodat je snel add-ons aan je build kunt toevoegen na keuze. Zo heb je in een half uurtje je eigen build gemaakt met enkel de add-ons die voor jouw belangerijk zijn. KLIK HIER om te beginnen met je eigen build!

Installeer SuperRepo voor al je Add-ons:

Om Kodi optimaal te kunnen gebruiken is SuperRepo de beste oplossing sinds complete builds niet langer zijn toegestaan, vanuit SuperRepo kun je meer dan 2.000 add-ons installeren op je kodi box, gewoon even deze handleiding volgen en je bent klaar!

KAOSbox All in One Image:

KAOSbox

De image van KAOSbox is vooral een keuze voor eenvoud met een zeer gebruiksvriendelijk uiterlijk voor je Raspberry Pi 1 of Raspberry Pi 2. De image bevat altijd de beste plugin’s zoals Genesis, Phoenix heeft veel add-ons voor minder series en films en kan heel eenvoudig worden bijgewerkt via de KAOStoolbox waarmee je altijd up 2 date blijft. Ook is deze image het meest ideaal qua snelheid voor de Raspberry Pi 1 en echt rete snel op je Pi 2. Ook wordt de image met regelmaat voorzien van nieuwe updates en is de support van hoge kwaliteit wanneer je problemen ondervind. Downloaden van de images kun je onder dit artikel maar is uiteraard ook mogelijk via de website van KAOSbox.tv.

Mijn Oordeel: De KAOSbox image is veruit de beste voor wie kiest voor gemakt en snelheid, ook de ondersteuning bij problemen is snel en KAOS voorziet voortduren van update’s. Ook draait deze image perfect op de Raspberry Pi 1 en draait hij zelfs belachelijk goed op de Raspberry Pi 2. Nadeel is wel dat de aanpas mogelijkheden vrij beperkt zijn mits je kiest voor het installeren van een alternatieve skin en zelf handig bent deze naar eigen smaak in te delen, dat neemt dan wel weer het voordeel van snelheid en ondersteuning weg. Ben je dus opzoek naar een image welke 99% stabiel draait en goed wordt ondersteunt is de keuze voor KAOSbox het beste!

Mijn cijfer voor deze image: 9+

NIEUWS: Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen zijn builds niet langer toegestaan wanneer deze zijn voorzien van add-ons met illegale content, KAOSbox is dus net als veel andere builds gestopt met het aanbieden hiervan!

De Xbmc voor beginners Raspberry Pi

De image van Xbmc voor beginners draait lekker stabiel, zeker nu de community op Facebook een stuk volwassener is geworden en meer ervaring heeft met het maken van builds dan ooit. Het is wat mij betreft dan ook een van de betere builds voor je Kodi systeem. Om deze build op je Kodi te installeren moet je je eerst aanmelden op de Facebook Pagina en lid worden van de besloten groep waarna je toegang krijgt tot de installatie .zip welke nodig is om de XvBmc installer op je Android Kodi kastje te krijgen, er is ook een build beschikbaar voor de Raspberry Pi 2 & 3. Tijdens de installatie van XvBmc krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere versie en er is dus voor ieder wat wils. Ook is de Facebook Pagina zeer behulpzaam (gebruik wel eerst de zoek functie voor je zomaar wat roept) en kom je er echt niet uit kun je altijd alles vragen.

Mijn Oordeel: Nu er veel gedoe is rondom de Nederlandse Builds voor Kodi is Dit en zeer goed alternatief, ook is de community van XvBmc meer volwassen geworden en zijn de builds stuk voor stuk zeer snel en praktisch ingedeeld en lopen ze hartstikke goed! Ik zou zeggen meld je aan en start je XvBmc installatie vandaag nog!

Mijn cijfer voor deze image: 8.5

Meld je HIER AAN voor de besloten Facebook groep van XvBmc

Youtube Pagina XvBmc

Download XvBmc Raspberry Pi 2 & Pi 3

Hoe installeer je de Kodi, KAOSbox of Xbmc voor beginners image?:

Om de kant en klare Images te installeren heb je minimaal een 4GB (groter is beter) SD kaart nodig (formatteren van een bestaande kaart kun je met DEZE tool doen), download daarna Apple Pi Baker voor OSX of Win32Diskimager voor Windows. Zorg dat je de SD kaart volledig hebt geformatteerd met SDFormatter en je de RaspberryMediabox.img hebt uitgepakt in een map en schrijf deze met de bovengenoemde software op de SD Kaart.

Klik hier voor de Installatie video van de Raspberry Pi Image 

Nu ook Kodi installeren op een Apple TV 4!

Sinds December is het mogelijk om Kodi te installeren op een Apple TV 4, je hebt hier wel een computer voor nodig die draait op OSX, bijvoorbeeld een iMAc of een Macbook. Wil je weten hoe makkelijk je dit doet? Volg dan DEZE LINK.

Trakt.tv toevoegen aan Genesis add-on

cdfreak

Wanneer je nog meer plezier wilt beleven van de Mediabox dan kan ik je adviseren een gratis account aan te maken op www.trakt.tv en daar al jouw favoriete series en films toe te voegen aan je eigen collectie of wishlist, wanneer je hier mee klaar bent kun je dat account koppelen aan de Genesis/Exodus Add-on door naar te gaan naar systeem -> add-ons -> geïnstalleerde add-ons ->Video Add-ons en dan te klikken op genesis, dan krijg je een pop-up en kiest daar voor configureren. Nu zoek je in de bovenste balk door naar rechts te gaan tot je aankomt bij accounts en vult daar bij trakt account je gebruikers naam en wachtwoord in, nu moet je helemaal naar beneden gaan en oké klikken om de settings op te slaan. Nu kun je terug keren naar het begin scherm en onder video’s de plugin Genesis opzoeken waarna je kiest voor mijn Genesis en zul je hieronder trakt terug vinden en kies je voor series trakt Serie collection en voor films trakt film collection. Ook vind je na het kijken van je favoriete series een trakt progress optie terug onder mijn Genesis waar je voortaan meteen kunt zien bij welke afleveringen je van jouw favoriete serie bent gebleven. Ook zal trakt alles voor je bijhouden wat je hebt gezien en kun je op www.trakt.tv ook cijfers en je mening geven over iedere film of aflevering. Naast dat trakt te gebruiken is in  Genesis of Exodus zijn er nog veel meer add-ons vandaag de dag die full trakt.tv support hebben!

Bediening van de MediaBox

Als je beschikt over een TV met CEC ondersteuning zul je het kastje eenvoudig kunnen bedienen met de afstandsbediening van je TV, heeft je TV deze mogelijkheid niet (let op je dient wel over een tv met HDMI te beschikken) dan kan je voor je mobiele telefoon een app downloaden waarmee je de MediaBox eenvoudig kunt bedienen, voor Apple neem je Official Xbmc remote en voor Android is Yatse de beste keuze.

Bescherm je kijkgedrag met een VPN

Buy VPN

Het kijken met een kastje is enigszins twijfelachtig als het gaat om legaliteit en het is dan ook veel in het nieuws, wil je jezelf indekken en voortaan pottekijkers zoals je provider buiten de deur houden wat jij op internet doet dan kan ik Private Internet Acces als VPN aanraden. Met deze provider is alles 100% anoniem wat jij op internet doet, kijkt, download of streamt. voor de prijs van $39,99 of omgerekend ongeveer €35 euro ben je een jaar lang beschermt.

Bestel vandaag nog jouw Private Internet Acces account hier!

Handige Links voor Xbmc/Kodi.

Soloman YoutubeTotal Xbmc Youtubexbmc voor beginners Raspberry Pi FacebookKAOSbox.tvKAOSbox FacebookOSMC (xbmc) – Openelec (xbmc) – Xbian (xbmc) – Kodi Tips – Info over Trakt – Info over Genesis

Weet jij nog een goede link of tip welke hier thuis hoort laat het me weten!

Ben jij tevreden met de gevonden informatie en maak je nu ook dankbaar gebruik van de Mediabox dankzij de handleiding zou ik een kleine donatie zeer op prijs stellen, als dank voor jouw donatie krijg je een plekje op de Thank You front page slider.

Let Op: Op de mediabox staan add-ons die auteursrechtelijk beschermd materiaal kunnen verspreiden zoals films en tv-series. Ik wil op geen enkele wijze piraterij aanmoedigen en benadrukken dat om enkel uitsluitend legale content te streamen (zoals live TV en live radio). Het downloaden en verspreiden van auteursrechterlijk beschermd materiaal is bij wet verboden omdat de entertainment industrie hiermee wordt geschaad. Ik wil u er dan ook op wijzen dat de gratis add-ons door derden worden aangeboden via het internet en dat ik uitsluitend een overzicht verstrek van de mogelijkheden die deze add-ons bieden. Ik heb verder geen enkele invloed op de werking ervan en accepteer dan dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik van dit soort add-ons. Tevens is sinds 26 april 2017 door het EU-Hof besloten dat streamen uit illegale content strafbaar is net als downloaden!

Vragen over de Raspberry Pi of software?

Ben je zelf een beetje handig kun je heel eenvoudig een Raspberry Pi bestellen bij onder meer Alternate, via de handige tuturials die ik hierboven heb beschreven zet je eenvoudig een complete Mediabox in elkaar en kan je altijd en overal kijken naar je favoriete TV series en Films.

Uiteraard sta ik ook altijd voor u klaar om alle vragen te beantwoorden omtrent het gebruik van de Mediabox software, deze kunt u snel en eenvoudig stellen via onderstaand formulier of via Twitter.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Telefoon Nummer

Onderwerp

Uw bericht